mkdnews.com
Уапсени 135 климатски активисти во Лондон
Лондонската полиција уапсила 135 луѓе кои учествувале во протестите организирани од групата за борба против климатски промени, соопшти полицијата. Активистите блокирале патишта, мостови, плоштади к…