mkdnews.com
НАСА тврди дека открила „Супер Земја“, има идеални услови за живот
Планета, оддалечена околу 31 светлосна година од нас, снимена од сателитот на НАСА „Тес“, според научници кои ги проучувале снимките, може да има идеални услови за живот. НАСА ја именувала „ГЈ 357д…