mkdnews.com
Евакуиран манастир, жителите на готовс: Гори грчкиот остров Евиа!
Голем пожар се активираше во шумскиот дел на грчкиот остров Евиа. Евакуиран е манастир, а на локалното население од три села им било кажано да бидат подготвени за евакуација. Во гаснењето на пожаро…