mkdnews.com
Прва фотографија во историјата на човештвото од Црната дупка
Светот ја виде Црната дупка. Долго очекуваните резултати од соработката „Event Horizon Telescope (EHT)“ се објавени, односно за прв пат е објавена фотографија на Црната дупка во историјата на човеш…