mkdnews.com
Јапонија почна со расчистување опасното нуклеарно гориво од Фукушима
Операторот на јапонската нуклеарна централа , Фукушима , почна со отстранувањето на нуклеарното гориво од еден од реакторите , кој се растопи по разрониот земјотрес и цинамито во 2011. Со помош на …