msu.mk
Питер Филипс
| Велика Британија | Роден 1939 во Бирмингем. Како еден од оригиналните уметници на британскиот попарт, Филипс го започнува својот уметнички пат на Кралскиот уметнички колеџ заедно со неговата генерација колеги, како Дејвид Хокни, Р.Б. Китај, Ален Џонс и др. Во средината на 1964 се сели во Њуј