glasnik.mk
„Здрава Котлина“: Ќе се бориме да нема рудници, со или без помошта на владите што доаѓаат и си одат
СКОПЈЕ/СТРУМИЦА, 08.08.2018 -Еколошкото здружение „Здрава Котлина“ од Струмица изминатата недела објави неколку аргументи кои ги деконструираат ветувањата на концесионерот Еуромакс рисорсис за „економските бенефити“ за Струмичката котлина ако се отвори рудникот Иловица-Штука. Активистите и покрај…