glasnik.mk
Премиера на „Физика на тагата“ во режија на Милош Андоновски
КУМАНОВО, 05. 07. 2018 - Во петок во 20 часот, во Театар Куманово, ќе се одигра претставата „Физика на тагата“. Режисер на оваа претстава е Милош Андоновски, додека пак претставата е адаптирана од романот на Георги Господинов. Утре, петок 6 јули, Театар Куманово премиерно ќе ја изведе