glasnik.mk
Окупација Иран
За да се окупира Иран, се потребни 500 илјади војници, од коишто 100 илјади пешадија на земја и околу 400 илјади логистика во позадина. Формулата за окупација на Иран е 5 спрема 1. Таква војска САД тешко дека ќе може да собере. Но да собереме два плус три,