glasnik.mk
Левица успеа да ја намали платата на вицепремиерите
СКОПЈЕ, 12.03.2018 - Уставниот суд донесе позитивна одлука по иницијативата на политичката партија Левица, да ги усогласи платите на вицепремиерите со уставните одредби и со тоа да го прекине привилегирањето во нивните плати. Одредбите кои…