glasnik.mk
Левица со осуда за Министерството за внатрешни работи и ОЈО, бараат смена на Министерот и надворешна контрола на министерството и реквалификација на делото на обвинетите
СКОПЈЕ, 11. 07. 2018 – Денеска политичката партија Левица излезе со писмено соопштение до јавноста. Со осуда за Министерството за внатрешни работи на Македонија, поради како што велат од Левица „патернализмот и непрофесионализмот на министерството“. Меѓутоа, соопштението не се однесува само на МВР, туку и на