glasnik.mk
Кога робовите се бијат меѓусебе
Нашето општество не успеа да изгради услови за соживот помеѓу етничките заедници. Колку и да звучи клише, постојано историјата се повторува и како трагедија и како фарса. Флоскулите дека за бајрам јадеме баклава, а за велигден јајца, се токму простодушноста на партикуларните искуства и судови кои