glasnik.mk
(Интервју) Ирена Поповска: „ПРКОС (ќе) работи на пробивање нови хумани патеки кои ќе ги поврзуваат сличните и различните…“
Ирена Поповска дипломирала филозофија на Лондонскиот Универзитет, додека пак магистрирала во областа на Социјална и културна теорија Стафоршир Универзтитетот во Лондон. Таа е претседателка на Здружението Пркос, кое воедно е и центар за поддршка на лица со попреченост. Во 2014 година ја напиша колумната „Јас имам