glasnik.mk
Ерик Хобсбаум – марксистички теоретичар 1917 – 2012 (втор дел)
Ова е вториот дел од статијата за Ерик Хобсбаум, првиот дел може да го прочитате овде. Кога Германија го нападна Советскиот Сојуз, Хобсбаум се приклучи на армијата. Бидејќи беше познат комунист доби наредби да остане…