gazetabujku.com
Agronomia e automatizuar: a munden robotët, dronët dhe inteligjenca artificiale të na shpëtojnë nga uria?
Nga Will Nicol Agronomia ka përshkruar një rrugë të gjatë në shekullin që lamë pas. Ne prodhojmë ushqim si kurrë më parë, mirëpo modeli i tanishëm i të prodhuarit është i paqëndrueshëm; dhe, përderisa popullata e botës shpejt po i afrohet 8 miliardëshit, metodat e prodhimit modern të ushqimit, po duam ta mbajmë ritmin, do …