primaweb.al
SHODAN
Ju prezantojmë me motorrin më të ri të kerkimit në Internet Shodan është një motor kërkimi për çdo gjë në internet. Ndërsa motorët e tjerë të kërkimit indeksojnë vetëm internetin, shodan indekson shumë më tepër çdo motorr tjetër si - Web Cams/Kamerat, Anijet,Paisjet mjekësore, Semafore, Lexuesit e targave te makinave, Smart TV, dhe cdo gje tjeter qe eshte e ruajtur diku ne ndonje software por që ende nuk eshte bere share ne WEB. Mënyra më e mirë për të kuptuar se si funksionon Shodan është të lexoni librin e themeluesit John Matherly me titull. “Algoritmi bazë i shkurter dhe efikas” Sivepron SHODAN 1.Kerkon automakisht pëR adresa të rastësishme IPv4 2. Gjeneroni dhe teston portat që Shodan ka te implementuara ne librarine e tij dhe lexon 3. Kontrolloni adresa te rastësishme IPv4 në portat e rastësishme dhe shfaq rezultat 4. Me pas ju lejon ta aksesoni si informacion. Kaq është. Gjen gjitshka,Kërkon dhe indekson gjithshka dhe kudo ku ka nje linje internet.Është unik , dhe quhet Shodan. Pergatitur nga Erald NALLBANI BURIMI https://leanpub.com/shodan