dilodentalcenter.com
Kujdesi dentar gjate shtatzanise!
Kujdesi I duhur oral eshte nje hallke shume e rendesishme I shendetit te pergjithshem . Gjithashtu luan nje rol jetesor ne qendrimin e shendetshem gjate periudhes se shatezanise. Trupi I grave shtatezena gjate kesaj periudhe I nenshtrohet shume ndryshimeve . Kjo perfshin rritjen e fluksit te gjakut , ndryshime hormonale dhe natyrisht dhe simptomave tipike te shtatezanise. Keto ndryshime mund te cojne ne probleme te shumta dentare ku me kryesorin mund te permendim gingiviti gravidar . Mishra te fryra ,te kuqe dhe qe gjakosen lehtesisht . Keto simptoma jane si pasoje e infeksionit te mishrave te dhembeve qe shpesh shfaqen gjate muajit te dyte deri ne muajin e 8 – te shtatzanise. Per te shmangur cdo te papritur sugjerojme vendosjen ne axhenden tuaj nje takim me mjekun stomatolog. Cdo problem qe mund te kete shendenti I juaj oral te zgjidhet perpara periudhes se shtatezanise . Kjo do te ishte zgjidhja me ideale . Per te evituar cfaredolloj inflamacioni te gingivave te mishrave ne ju sugjerojme qe te evitohen procedurat terapeutike dentare ne 3-mujorin e pare dhe te trete . E megjithate nje higjene e bere ne menyre adekuate dhe profesionale nuk perben asnje kunderindikacion , perkundrazi ju ndihmon qe gjate muajve te shtatezanise te mbani ne kontroll higjene tuaj orale . Per te vazhduar me perkujdesjen shtepiake mjeket tane stomatolg do ju sugjeronin nderrmin e furces tuaj aktuale , nga manuale dosmodoshmerisht te kaloni ne furce elektrike . E thjeshte , sepse fuca elektrike ben levizjet e duhura per nje furcim optimal duke larguar papasteritie ushqimore e natyrisht duke mos demtuar mishrat e dhembeve. E rendesishme per ju eshte qe paketes se produkteve te mirembajtjemn e higjenes orale ti shtoni dhe pajsijen e Hidropulsorit (Water flosser) . Nuk jane te pakta studimet te cilat vertetojne efikasitetin qe keto dy pajisje luajne ne eleminimin e places bakteriale . Ndaj nxitoni ta beni te tuajin , mund te blihet ne cdo supermarket. Nese vuani nga simptomat tipike te shtatezanise sic jane te vjellat ,shmangi larjen e dhembeve me per nje ore me pas . Aciditeti I krijuar ndikon pozitivisht ne erozionin (gerryerjen) e smaltit te dhembeve Nje kontroll te imtesishem te dietes suaj ushqimore duke evituar ushqimet e embla do ishte ideale.
dilodentalcenter.com