dilodentalcenter.com
Filli dentar, MIT apo Domosdoshmёri???
Pёr dekada tё tёra kemi dёgjuar dhe jemi kёshilluar nga tё gjithё mjekёt stomatolg pёr rёndёsinё e pёrdorimit tё fillit dentar nё pastrimin e sipёrfaqeve ndёrdhёmbore (siperfaqet fqinje tё dhёmbёve ). Po sa e vёrtetё ёshё rёndёsia e pёrdorimit tё fillit dentar? A nuk ju ndodh dhe ju qё pasi bёni furcimin e dhёmbёve thjesht pёr cfarёdolloj arsye tё ndryshme si pёrshembull jeni vonё pёr punё , keni lёnё njё takim tek estetistja juaj dhe sёrisht jeni vonё ndaj I bёni skip pёrdorimit tё fillit apo thjesht pёr njё arsye pa arsye thjesht nuk jeni pёrdorues tё rregullt tё fillit . E po ne kemi njё lajm tё mirё pёr ju : NUK JENI VETЁM!!!! Rreth 65% e popullsisё preferojnё tё bёjnё dicka tjetёr si pastrimi I tualetit nё vend tё kalimit tё njё fijeje tё bёrё me dyll nё sipёrfaqet e dhёmbёve . Ne sёrisht kemi njё lajm tё mirё po aq sa i pari  Domosdoshmёria e pёrdorimit tё fillit dentar ёshtё thjesht njё MIT!!! Filli dentar e ka zanafillёn qё nё vitin 1979 dhe pёr vite e vite me rradhё na ёshtё rekomanduar pёrdorimi I tij. E ndёrsa hulumtojmё nё literaturё shkencore apo nё internet nuk rezultohet tё ketё kёrkime shkencore tё cilat vёrtetojnё efikasitetin e pёrdorimit tё tij ,pёrkundrazi kёrkimet shkencore demostrojnё tё kundёrtёn. Dhe lind natyrshёm pyetja: A ёshtё domosdoshmёri pёrdorimi I fillit? Klinicistёt e Dilo Dental Center ofrojё zgjidhje tё tjera alternative ,duke I bёrё me dije pacientёve qё filli dentar shёrben VETЁM pёr largimin e mbetjeve ushqimore nё sipёrfaqet fqinje tё dhёmbёve dhe JO eleminimin e plakёs bakteriale.Nga ana tjetёr ne dimё fare mirё qё pacientёt tanё disa nga vaktet ushqimore mund tё kalojnё jashtё ambjenteve shtёpiake ,e nё kushte tё tilla pёrdorimi I fillit dentar hynё nё punё, kjo pёr efekt komoditeti nё transportin e tij (mund tё mbahet nё cantё, nё njё varёse celёsash, nё kuletё etj) Por sёrisht lind pyetja: Cfarё duhet tё pёrdor??? Duke ju falenderuar pёr durimin ju ftojmё tё ndiqni artikujt e rradhёs ku do flasim gjerёsisht sesi duhet tё mbajmё njё higjenё tё pёrsoshme orale.
dilodentalcenter.com