dilodentalcenter.com
Çfarë është Odontofobia dhe disa këshila për ta kapërcyer atë!
Odontofobia është një frikë e egzagjeruar ose ndryshe fobi nga dentisti. Eshte nje frike shume e zakonshme tek femijet por shpesh here e shohim dhe tek te rriturit. Ne fakt behet fjele per nje nga motivet me kryesore pse pjesa me e madhe e popullates nuk shkon tek dentisti. Per te ndihmuar te superohet ky problem ja disa nga keshillat e ekipit te DiloDental Center: Komuniko! Duket e thjeshte, por eshte dicka te cilen e harrojme shpesh ta bejme: te flasim per ate qe na tremb me shume kur shkojme tek dentisti. Tregoja frikat e tua ose shkakun e mundshem, mjekut qe po te ben viziten. Ndoshta ne te kaluaren ke patur eksperienca traumatike. Duke folur me profesionistin mund te te ndihmoje dhe te jete shume e dobishme per ju. Mos harro se interesi jot eshte dhe interesi i dentistit. Zgjidh dentistin ne baze te kompetencave te tij profesionale por dhe njerezore: Te ndihesh rehat ne poltronen e frikshme eshte e domosdoshme per te kaluar odontofobinë. Kjo do te thote qe kompetencat e tij njerezore jane po aq te rendesishme sa kompetencat profesionale. Një dentist që punon në emër të besimit merr në konsideratë se si ndjeheni dhe komunikon në përgjithësi me një gjuhë të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një atmosfere të relaksuar ku do të ndiheni rehat, duke e bërë më të lehtë kapërcimin e fobisë. Krijo
dilodentalcenter.com