blej.art
Piktura milionëshe e Banksyt, ‘vetë-shkatërrohet’ në mënyrë artistike
Piktura ‘Vajza me ballon’ e artistit të njohur misterioz Banksy, u shit në një ankand në Londër për më shumë se një milion euro. Mirëpo, menjëherë pasi ra çekiçi që konfirmoi shitjen e veprës së njohur, ajo u çmontua papritur. Gazeta e njohur Financial Times ka raportuar se brenda kornizës dikush ka instaluar një mekanizëm që u aktivizua nga distanca me qëllim për ta shkatërruar pikturën. Një teori tjetër është se vetë artisti Banksy i cili ndodhej brenda sallës e ka aktivizuar pajisjen. Gazeta Art ka shkruar se një njeri i veshur me të zeza, i cili po mbante kapelë dhe syzë të diellit, ishte parë duke u kacafytur me rojet e sigurisë pranë hyrjes, menjëherë pas incidentit. Zakonisht, ankandi anulohet kur një vepër e artit dëmtohet para se të largohet nga salla e shitjes. Mirëpo, drejtori i galerisë, Alex Branczik, ka një tjetër mendim. Ai ka thënë se Banksy është artisti më i madh në Britani dhe se shfaqja ‘vetë-shkatërruese’ e pikturës ishte pjesë e artit të gjeniut Banksy. “Ju mund të argumentoni se tani kjo vepër është bërë edhe më e vlefshme”, ka shtuar Branczik. /Klan Kosova/
blej.art