team syria

4

Of all of these, I especially love Doreen’s defensive “No I do NOT need to get a life!”

Doreen you’re screaming at the radio and upbraiding your butcher

2

Yusra Mardini, the syrian refugee who swam 3 hours, risking her life to save 20 other refugees, she’s a member of the refugee olympic athletes team competing under the Olympic flag at rio. This is the kind of Arabs you don’t hear about, this is the kind of Arabs I cheer for❤

youtube

Mercenaries Ready For War - John Cale

Just as relevant today as it was in 1979 when it was recorded. Satirizing the gung ho USA fever for invading the Middle East.

Trump brought his economics team to his Syria strike watch party, for some reason
Friday morning, the White House released a photo of President Donald Trump and his national security team being briefed on the missile strike against the Syrian regime at the Secure Compartmented Information Facility that’s been assembled at his Mar-a-Lago resort. Some of the people visible in the image seem like naturals for this kind of meeting, including Secretary of State Rex Tillerson and White House press secretary Sean Spicer, who needs to be able to speak authoritatively about the president’s activities. Read more
3

The number of Syrian refugees registered with the United Nations has topped three million — but only approximately 5,000 refugees, or 0.16% of those registered, have been resettled in countries beyond Syria’s neighbors, according to Oxfam, a humanitarian organization.

“The fact that 3 million Syrians are now refugees is just part of the picture of human suffering,” said Andy Baker, head of Oxfam’s Syria team in a statement. “With 10.8 million more people needing help inside Syria and indiscriminate attacks on civilians claiming more lives each week, more and more families will be forced to seek sanctuary.”

Almost one in every two Syrians has been forced to flee their homes since fighting erupted in 2011, according to a U.N. report released Friday. The Syrian operation is now the U.N.’s largest in it’s 64 years of existence, while an estimated 6.5 million people have been displaced inside Syria as well, according to the U.N.

The majority of Syrians have fled to neighboring countries like Lebanon — where there are now 1.17 million Syrian refugees. Turkey has taken in 830,000 Syrians while Jordan has taken in 613,000, according to the U.N. Around 215,000 more Syrians have registered as refugees in Iraq and Egypt, while an unknown more have died while trying to cross the Mediterranean Sea to reach Europe.

http://www.buzzfeed.com/miriamberger/the-us-has-taken-in-fewer-than-200-syrian-refugees-in-three#32tdaru

[E3 Ambassador Blog] The World as an Enemy in Rise of the Tomb Raider

Author: Bartosz Listewnik – World of Tomb Raider, Poland

Formidable Opponent

The Tomb Raider series lead us to expect that in every game we’d accompany Lara Croft on a unusual journey to a new corner of the planet, often unseen in previous games. In Rise of the Tomb Raider, Miss Croft will for the first time visit Siberia and Syria, and we’ll see how dangerous these two completely different locations can be. And by dangerous, I don’t just mean hordes of deadly mercenaries sent by a mysterious organization Trinity. No, the most deadly element of the newest game - one that can kill Lara at any moment – will be nature, both animate and inanimate.

Keep reading

Ketahian mahasiswa masa kini (eh kotor pulak tajuk)

Mesej whatsapp masuk.

“Sher,kenapa susah sangat orang nak faham kita?

Dan orang memang takkan faham kita kan?”

Dekat patlima kali aku ulang ulang baca. Faham tak faham. Kabur tak terang.

Argh aku mengantuk. (Padehal baru bangun)

Nak masuk kali keenam baru aku dapat tangkap soalan.

“Sebab orang tu bukan kita.” Balas aku ringkas.

“Hmmm. Aku dah lama sabar,Sher. Tapi tak pernah ada orang faham aku. Kadang kadang aku jadi makan hati,aku sedih.”

“Kau ada masalah apa ni?” Tanya ku,direct. Malas nak bermadah pujangga pagi pagi. Dah sejuk mencengkam tulang dan tulang pinggang belakang sakit balik.

“Aku ada masalah. Kawan hosmet aku takpernah nak faham aku. Ya,mungkin aku banyak salah.

Tapi tolong,tegur tu jangan sampai menghina. Main sebut ’ makayah kau tak ajar eh?’ . Aku jadi kecik hati,Sher. Dah lama aku pendam tapi aku tahan.

Kot ya pun nak tegur,jangan libatkan makayah aku, salah tu salah aku. Bukan salah makayah aku.

Aku sedar,family aku tak hebat macam family dia. Tapi tolong,makayah aku tak pernah salah.

Sekali dua aku okay lagi,Sher. Tapi ni banyak kali. Depan depan orang pulak tu kadang kadang. Aku sedih,Sher.”

Aku tergamam.

Tiba tiba rasa pedih bila dia sebut part ‘makayah’.

“Aku ingatkan spesis terancam gini dah takde, rupanya ada lagi.

'Mahasiswa’ sangat.” Bebel aku dalam hati. Geram.

“Sabar la weh nak buat cane.”

Rasa loser jawab centu. 'Sabar sabar’ tu macam tak relevan dah sekarang sebab aku pun tak tahu tahap sabar aku macam mana.

“Tapi macam mana,Sher?”

Aku diam lama, tengah fikir jawapan sesuai. Argh pagi pagi dah kena jadi Dr Muhaya. Tumpuan aku lari sebab aku tengah busy uruskan team sukarelawan Syria. Cari orang,contact orang merayu macam orang gila nak suruh jadi sukarelawan.

Nasib baik budak budak ni baik. Budak laki cam liat sikit ada laki yang tak balas mesej terus. Aku husnuzon ; dia nak jaga hati (Allahuuuu) .

Bukan apa,susah bila buat kerja camni takde laki. Nak angkat barang berat,beli barang bagai. Hirom dah la 8/6 kilogram satu. Baju baju makanan lagi.

Ok stop luahan hati aku.

Mata aku kembali tertumpu pada mesej kawan aku yang malang tadi.

Mesejnya bertambah satu.

“Sher,macam mana kau boleh jadi kuat? Aku tengok kau rilek je. Padehal aku perasan,ramai yang sakitkan hati kau.

Aku nak jadi kuat jugak.”

“Weh sejak bila aku kuat?”

“Hmmmm.”

..


Bila kau tanya aku, “Sher,kenapa kau nampak okay je bila ada orang buat centu dekat kau?”

Aku bukan nak kata aku berjiwa besar tapi memang dari kecik abah aku ajar “kalau orang baling taik,jangan balas taik. Cukup dia sorang jadi bangang duk main dengan taik. Kita jangan nak ikut. Kita balas balik pun,belum tentu kena.”

Abah aku sambung “kalau kita nak jadi matang,kita kena ikut jejak langkah orang matang. Kalau hal hal kecik kita amik peduli,maka dunia kita dunia yang kecik dan sempit.”

Dan ni kata aku.

Hidup terlalu singkat untuk ada perasaan benci. Sebab apa?

Sebab syurga tu toyyib(suci) dan Allah itu toyyib, sudah pasti ahli syurga yang nak masuk pun kena toyyib.

Maka dengan secebis rasa benci dan mati yang boleh jadi bila bila,adakah kita layak digelar toyyib?

Tub ilallah. Tub ilallah. Tub ilallah.
..

“Sher.

Thanks.”

“No prob.”

“Nak jadi macam kau.”

“Haha.” Jawabku hambar.

Kalaulah kau tahu,betapa sakit menjadi aku mesti kau tak teringin pun bermimpi apatah menjadi.

.

Mesej waksep masuk lagi.

“Salam, Sherrrr. Seronoknya salji.

Mesti bestkan?”

“Tak best.

Anak anak syria aku ramai mati.”