stalla

Un #vagone di #treno in #giardino - A #wagon #train in a #garden
#solocosebelle #maggiano #Lucca #Toscana #Tuscany #italy #igers #igersitalia #igerslucca #igerstoscana #stalla #cavalli #earlybird #vintage #love #campagna #toscana #countryside #country #countrysidelife #countrysidelovers #campagnatoscana #picoftheday #instagood #instacountry #rural_love #instalove @rural_love (presso Maggiano)

Paziente sì... ma non per l'eternità...
  • ....
  • A:Sembra di essere all'asilo dalle risposte che mi stai dando!
  • IO:Ti ringrazio di darmi del bambino dell'asilo quando sto semplicemente cercando di spiegarti delle cose! (*e con una pazienza impareggiabile*)
  • A:Parlavo di asilo in generale non stavo parlando di te in prima persona...
  • IO:A bene... quindi se ti dico che sembra di stare in una stalla dalle risposte che sto sentendo in realtà non ti sto dando della vacca?
  • ...
Una stalla con maiali in pieno centro: condizioni igieniche a limite

Una stalla con maiali in pieno centro: condizioni igieniche a limite

External image

Le condizioni igienico sanitarie con questo caldo e le tantissime persone presenti sulla nostra isola, sono sempre più precarie. Ma quando ci si mette anche la proprio concreta intenzione i risultati sono davvero nefasti. Ben lo sa Alfredo Giacometti, volto noto isolano e non solo, che, esasperato, ha condiviso con tutti la disavventura o meglio l’incubo che sta vivendo in quel di Forio con un…

View On WordPress

Të rrojmë si popujt e tjerë, jo si kafshë pune

REPUBLIKA POPULLORE E SHQIPERISE, TEPER SEKRET

MINISTRIA E PUNEVE TE BRENDSHME Tiranë, më 14.5.1968
DREJTORIA E PARE
Nr 821 Prot.


Lënda: Mbi veprimtarinë armiqësore të agjitacionit e propagandës
SEKRETARIT TE KOMITETIT QENDROR TE PPSH
Shokut HYSNI KAPO TIRANE


Gjatë tremujorit të parë të vitit në vazhdim, agjitacioni e propaganda armiqësore kanë qenë mjaft të theksuara.
Nëpërmjet kësaj forme të punës së vet, armiku është përpjekur të prekë një sërë problemesh që kanë të bëjnë me gjendjen e brendshme të vendit dhe situatën ndërkombëtare, por në mënyrë të veçantë është përqendruar rreth disa çështjeve të drejtimit të frontit politiko-ideologjik dhe mbi gjendjen ekonomike.
Mënyrat me anë të së cilave ai është munduar të nxisë pakënaqësi, të ngjallë disfatizëm dhe pasiguri kundër Partisë dhe Pushtetit tonë Popullor, kane qenë të ndryshme, por më kryesoret janë agjitacioni e propaganda me gojë dhe letrat e traktet anonime me përmbajtje armiqësore.


I. Agjitacioni dhe propaganda me gojë

(…)

Vendimet revolucionare të partisë dhe iniciativat e lindura nga vetë masat punonjëse, konsiderohen si të diktuara nga nevoja për të kaluar vështirësitë e mëdha që gjoja janë krijuar, i quajnë si të padrejta se gjoja nuk përputhen me interesat e popullit etj.
Pretendohet se masat e marra për shkurtimin e oborreve kooperativiste dhe bagëtive personale do të çohen akoma më tej, duke u marrë fshatarëve edhe ato pak bagëti dhe toka që kanë. Masat e marra kundër fesë dhe zakoneve prapanike gjoja populli nuk i aprovon, se masat për revolucionarizmin e shkollës, janë gjoja një grusht për njerëzit e artit dhe të kulturës, një shtrëngim i mëtejshëm i censurës në këtë drejtim etj.

(…)

II. Agjitacioni e propaganda nëpërmjet letrave dhe trakteve anonime


Nëpërmjet kësaj metode, e cila nga viti 1967 e në vazhdim është bërë gjithnjë e më e theksuar, elementët armiq kanë zhvilluar veprimtari mjaft tendencioze e shpifëse ndaj politikës së partisë. Gjatë tremujorit të parë të vitit 1968, janë bërë 17 letra anonime, janë hedhur në tri raste në Tiranë dhe një në qytetin e Korçës fletushka me përmbajtje armiqësore. Në fletushkat e hedhura në qytetin e Tiranës, midis të tjerash shkruhet: “Popull, mos qëndroni në errësirën e politikës së këtyre, mos u tregoni të ligj dhe frikacakë. Nevoja t’ju shtrëngojnë të mos lejojmë që të fusim fëmijët tanë në kasaphanën bërthamore për kapriçon e dy vetëve”. Kurse në ato të qytetit të Korçës bëhet fjalë: “Në socializmin e Leninit ka vetëm punë, mbledhje, vullnetarë, zbor dhe qejf me 10 qindarka në xhep. Ky socializëm kënaq vetëm 5 për qind të popullsisë, të tjerët i kënaq frika. Ne duam të rrojmë si gjithë popujt e tjerë dhe jo vetëm si kafshë pune”. Pothuajse në esencë të këtyre gjërave vërtitet përmbajtja e të gjithë fletushkave dhe letrave anonime.
Agjitacioni dhe propaganda në tërësi është paraqitur më e theksuar në Tiranë, Shkodër, Kukës, Peshkopi, Lezhë, Durrës, Lushnjë, Fier, Vlorë, Sarandë, Gjirokastër, Korçë dhe Elbasan. Del më në pah veprimtaria e disa elementëve nga radhët e inteligjencës e të rinjve me prejardhje reaksionare apo të infektuar nga propaganda borgjeze e revizioniste (kështu p.sh., ekspertiza vërtetoi se autori i fletushkave anonime që u hodhën në Korçë, është një inxhinier pyjesh, i cili ka studiuar gjatë viteve 1949-1953 në Rumani, i dënuar edhe njëherë tjetër për tentativë arratisjeje. Po kështu, në disa shkolla të mesme ka pasur shkrime me përmbajtje armiqësore, të shkruara këto nga pedagogë ose nxënës.

(…)

Është për t’u theksuar se, edhe në korrespodencën e brendshme që shkon jashtë shtetit, megjithëse në krahasim me të kaluarën duken përmirësime, mbasi ajo trajton më mirë dhe më shumë sukseset politike dhe ekonomike të vendit tonë, mjaft elementë dallaveraxhinj, që duan të zhvasin, apo me prejardhje armiqësore, sidomos nga radhët e minoritarëve në rrethet e Gjirokastrës dhe Sarandës, shkruajnë keq për gjendjen në vendin tonë.
Ata shprehen: “Tokë më s’kemi fare, punojmë shumë dhe marrim pak. Na ndihmoni, se përndryshe na pret vdekja. Kemi mbetur zbathur dhe zhveshur, bukën e kemi me racion dhe prej misri, s’kemi me se ta blejmë. Po na heqin nga qytetet dhe po na dërgojnë detyrimisht në fshat. Kemi ngelur në mes të rrugëve, fe nuk kemi më, jemi të gjithë si kafshë, kishat i bënë stalla kuajsh etj.”

(…)

ZV.MINISTRI I PUNEVE TE BRENDSHME
REXHEP KOLLI

flickr.com
Trekking del benessere: le immagini dell'estate 2012

in Val di Fassa parlando del… trekking del benessere

Quanto ci siamo divertiti quest’estate a fare il trekking del benessere a Fuciade…

dovreste vedere l’entusiasmo dei clienti venuti in Val di Fassa, che hanno accarezzato mucche e cavalli, hanno svegliato e (alcuni) accarezzato i maiali, hanno fatto colazione in una malga del San Pellegrino con vista sulle Pale di san Martino.

Sembravano bambini quando hanno fatto i tuffi nel fieno della stalla, e hanno assaggiato fragoline, mirtilli, e le bacche di ginepro.

Quando hanno conosciuto la lupara (velenosa, utile per fare il te alla suocera), la nigritella (al profumo di vaniglia e cioccolato), la genziana, la stella alpina e tante altre piante di tutti i tipi come il crescione che hanno usato per condire l’insalata.

Hanno lenito le loro allergie con l’acido formico preso direttamente dal formicaio nel bosco, hanno bevuto da una sorgente di acqua cristallina, hanno mangiato croste di polenta e assaporato lo sciroppo di sambuco.

Hanno imparato a massaggiare il piede alla moglie o al marito… hanno assaporato cosa significa sdraiarsi su un prato vicino al bosco, guardando le nuvole in alto e ascoltando i campanacci delle mucche in lontananza.

Hanno ascoltato interessati come si viveva una volta in Val di Fassa quando l’Opa era giovane, e si sono riempiti di meraviglia quando hanno visto la baita a Fuciade.

Hanno cantato, ballato, chiacchierato e fatto grosse risate con noi tutti della famiglia Pellegrin.

Hanno fotografato le marmotte e le hanno viste scomparire nelle loro buche.

Hanno fatto lo scivolo sull’erba utilizzando delle scatole di cartone da mettere sotto il sedere, ridendo e gridando di spensieratezza e felicità.

Sono saliti sulla carrozza trainata dai cavalli e poi con il paesaggio del Passo San Pellegrino nel cuore sono tornati in hotel, con una storia da raccontare a tutti gli amici e parenti, con il sorriso rilassato stampato in viso, con la voglia di tornare e rivivere la stessa esperienza ancora e ancora.

Un grazie grande, anzi immenso, per la soddisfazione che ci avete dato, signore e signori: il vostro sorriso, la vostra felicità ed il vostro entusiasmo ci hanno aperto il cuore, ci hanno fatto stare bene, ci hanno fatto sentire che per quegli attimi abbiamo avuto uno splendido successo nel nostro lavoro.

Grazie

Il racconto da una partecipante: http://thegirlwiththesuitcase.blogspot.it/2012/07/incanto-in-val-di-fassa.html

Il racconto di Vita Nova:http://www.trentinowellnessblog.it/benessere/idee-per-il-week-end-fuori-citta-benessere-in-val-di-fassa/

Le immagini

http://www.flickr.com//photos/activehotelolympic/sets/72157631629504269/show/