sreka

Just Research

read it on the AO3 at http://ift.tt/1F6md0Y

by sreka

It started as an innocent Sam-doing-angel-research, but then Castiel liked it a little too much. Dean is jealous, of course.

Words: 3293, Chapters: ½, Language: Englishread it on the AO3 at http://ift.tt/1F6md0Y
Храна која ќе ве направи среќни!

 

Освен доброто смеење кое е погодно за здравјето и го развеселува духот со што се одобрува расположението, што почестите прошетки во природа и пешачењето можат да ви обезбедат сигурна среќа. Природата има моќ да го смири телото и умот, а со тоа и да ја зголеми среќата.

 

 

А освен овие 2 начини врз излачувањето на хормонот на среќата - серотонинот, во нашето тело влијае и храната. Јадете храна што лачи серотонин - хормонот на среќата, во продолжение проследете ја листата на храни предизвикувачи на среќа:

  • Банана
  • Спанаќ
  • Ореви
  • Сол
  • Житни снегулки
  • Чили пиперките
  • Зелени листести зеленчуци и зелени шејкови
  • Бадеми.

 

 

Автор: М-р Катерина Шамбевска

Дознајте повеќе за авторот

Авторски текст, не смее да се користи за комерцијални цели или/и реемитување

13 Ways of Looking at a Winchester

read it on the AO3 at http://ift.tt/11AUQz6

by sreka

Not exactly a series of drabbles, but interconnected moments - some quite long, some only a few sentences - that detail Dean’s struggles as he grows up.

It’s fairly vague and not at all explicit, but there are allusions to child abuse, child neglect, and prostitution. If this might trigger you in any way, please stay away and be happy!

Words: 2371, Chapters: 7/13, Language: Englishread it on the AO3 at http://ift.tt/11AUQz6