sekond

Should English be the only official language of the EU?

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as “Euro-English”.

In the first year, “s” will replace the soft “c”. Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard “c” will be dropped in favour of “k”. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome “ph” will be replaced with “f”. This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent “e” in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer peopl wil be reseptiv to steps such as replasing “th” with “z” and “w” with “v”.

During ze fifz yer, ze unesesary “o” kan be dropd from vords kontaining “ou” and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi TU understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

Asgje!

Pra sot gjithcka qe kemi eshte asgje… E djeshmja iku. E nesermja duket sikur s'do te vi kurre. E sot kemi ngecur nen pushtimin e melankolise, merzise e trishtimit. Ndjenja te bera lemsh qe te lidhin koke e kembe… Ore te cuara dem. Nena te shkaterruara nga mendimet e rrenuara se tepermi. Lodhje qe te merr trupin. Kujtimet qe cdo sekonde perpiqen te vrasin dhe buzeqeshje te kthyera ne lot. Ide boshe, idjote, te cilat i la e djeshmja dhe iku. Ndoshta pa pike meshire na mori lumturine. Ndoshta s'ishte lumturi perderisa u venit aq lehte. Ndoshta ter bujari e sinqeritet na la te verteten. Te verteten e hidhur e te dhimbshme. Keshtu njerezit po sfiliteshin dalengadale. Ne vorbullen e boshllekut, u perfshi ajo! E ashtu e mpire, me nje debulese qe tani me i ishte bere karakteristik e saj, te rastiste ta shikoje ne rruge, s'besoj ta njihje… Floket e pjastruara kishin perfunduar ne nje topuz te rremujshem, tualetet qe aq shume i donte do te thoja se i kishte zen pluhuri mbi komone e dhomes se bere lemsh. Veshjet e ngushta e te hapura, qe i tregonin me se miri format e kolme, ishin zevendesuar me rroba te gjera e te gjata sikur t'i kishte marre hua. E kudo gjendej e vetme… Kerkonte e pa shprese qe te ndjente nje emocion, nje ndjenje e cila do ta zhvendoste larg nga bota e saj e zymte. Tani me, oret e vona te nates, me rrathet e nxire te syve, i lane vendin filmave romantik me fund te lumtur. Vazhdonte te degjonte kenge per dashurine edhe pse e dinte qe nuk ishte me pjese e kesaj ndjenje. Nuk mund te quhej e dashuruar. A mund te quhet e dashuruar nje vajze qe nuk do as veten ne nje mije copeza qe eshte shkaterruar?..E ne vorbullen e boshllekut u perfshi dhe ajo. Keshtu ju ngriten gracka te mire planifikuara, ku pa diskutim do te thyente zemren. Endej tashme neper rruge si nje enigme qe priste te gjendte format e tij.. Endej me mendimin se kjo bote s'ishte e saja.. Madje dhe gjen me te shtrenjte qe kishte, frymen, e kthente perseri mbrapa. Sot ne te dy s'kemi asgje.. As lumturine e as trishtimin. Asgje, vecse boshllekun qe ne vend te gjakut rrjedh ne vena…

Jared Leto - Baby I am bored

Can you write an imagine where Y/N is with Jared Leto and you are together in his house. Bored a little bit. And Jay start to do a striptease to you, just for fun XD no need to be smut I think, just funny :D Ps. I know I’m weird 😂

Don’t worry, it was not weird at all. I just hope that this what you wanted because I was not exactly sure how to write this. Again I am sorry it took me so long :)

Love Lily

You sit in your boyfriends living room, waiting for him to come home from the store where he was getting snacks for your weekly movie-night date. You sat cross legged in front of the DVD Shelf trying to decide what to watch.

Keep reading