repurposed windows

Writer’s hut in East Anglia, UK

Submitted by Fraser Grace

My writing hut was built over two summers using repurposed windows and doors and a frame of recycled timber. Despite the geometric shape, the rough-sawn larch cladding is cut in the shiplap style—traditional in this part of East Anglia. The hut is off-grid, so a translucent roof panel and the glazed double doors ensure the most can be made of the daylight. Oil lamps, LEDs and a wood-burning stove do the rest. We call it the dacha, but the vegetable garden is still, shall we say, at the conceptual stage—it’s proving too good a place to hang out.

slotheyes  asked:

Just fuck me up with a Klance exes meeting again after not speaking for years au pls

fic promptsfuck me up here

disclaimers: don’t own
prompt: see above, @slotheyes hope you like ;)
a/n: bc keith as a barista with that stupid little ponytail and lance wearing a star wars t-shirt was the first thing i saw, pls excuse my ridiculous music references, what i listen to as i write always goes into the finished product bc i’m a dweeb

also ☆ here ☆ on AO3


BITTER SHOTS.

There are plenty of awkward moments in life, some more mortifying than others, some less. Falling up the stairs. Swimming into someone else’s lost Band-Aid at the public pool. Working at a late-night coffee shop on a slow, soggy Tuesday evening — hiss and grind of espresso machine, rattle and clink of dishes in the sink, soft hum of the building’s heater overlaying shop music as the last few regulars pack up, last few non-regulars drift out, a to-goer hurries with his umbrella poised to open — and turning around from washing some house mugs to find your high school ex staring at you from the other side of the Square tablet and register.

Keep reading

Restaurants: Väkst by Genbyg
External image

External image

External image

External image

External image

External image

Väkst Nordic by Genbyg


The centrepiece of this garden-inspired Nordic restaurant in Copenhagen is an indoor greenhouse that Danish design studio Genbyg has created using recycled materials.

Called Väkst, the Danish word for growth, the restaurant serves a vegetable-based menu – something Genbyg was keen to represent through its design, by including natural materials and plenty of greenery.

The heart of the space is a plant-filled greenhouse covering a stairwell, which connects the restaurant’s basement and ground levels.

Framed by square-profile steel beams, the structure is built from repurposed windows, based on photographs from customers who have built their own greenhouses in a similar fashion.

Inside the dining areas, the majority of fittings and fixtures are also created using recycled materials and salvaged furniture.

Shelves behind the bar are made rom file drawers from the National Museum of Denmark’s archive, while the counter itself is constructed from old factory floorboards.

Cabinet fronts are made rom wooden planks, while lamps are formed using old milk cans, and ceiling coverings in the basement were once tablecloths.

Mahogany surfaces throughout the restaurant originated from an old grandstand at Lyngby stadium, located north of the city, and glass shelving has been repurposed from a palace in Copenhagen.