multi story garage

just cuz i can’t sleep and i saw baby driver today...

 athe DGHDA baby driver au:

-Todd and his family were in a car accident when he was just a kid. His parents were killed, his sister was deafened and lost the use of her legs, he came out better but with lasting tinnitus that affects his hearing.

-with no other family and a disabled lil sister, he took to doing some illegal stuff to keep them both alive- he was jacking cars the second he was tall enough to see over the dashboard. unfortunately one day he jacked a car from someone he shouldn’t have- Riggins, a man who earned his riches through bank heists and killing the people who get in his way.

-seeing the talent and stupidity courage in the kid that stole his car, he makes little Todd a deal- he can pay off his debt by driving for him. Todd reluctantly agrees. 

Keep reading

5

Richard Paulicl, Hermann Zweigenthal, Kant Parking Garage, (1929-1930)

 The Kant Garage was the first multi-story parking garage in Berlin. It was built by the Bauhaus architect Richard Paulick in collaboration with Hermann Zweigenthal from 1929 to 1930 for the entrepreneur and engineer Louis Serlin. The Garage demonstrates how the Bauhaus’ functional technicity can play out eloquently in an industrial setting. After its completion the garage which constituted a relatively new architectural typology at the time was widely discussed in German architectural publications.


 The Kant Garage is a six-story building and provides space for up to 300 cars. 200 of these spaces were individual boxes which - for reasons of fire regulations - were closed with steel doors. A ramp consisting of two intertwined spirals with separated entry and exit lanes leads to the different levels. Then the separation of entry and exit routes was a new concept in Europe. It helped to avoid waiting times and created additional space which was used to accommodate car wash facilities on every floor. A further car wash as well as a petrol station were situated at ground level. To provide for adequate lighting of the interior and give the building a light and modern character, the facade at the front and back were clad with large glass tiles.