krenar

falje du’ me iu kërku’ gjithë grave
që para se me i quejt t'meçme a t'guximshme
i quejta t'bukura
keq m'vjen për këtë megjithëse
diqka kaq e thjeshtë si ajo me t'cilën ke lindë
asht ma e randsishmja gja që duhet me t'ba me u ni krenare
shpirti yt ka thërrmue malet
nga tash e mbas ka me thanë gjana si
ti je ripërtrirëse ose ti je e jashtëzakonshme
jo pse nuk mendoj që je e bukur
po sepse ti je shumë ma tepër se aq

-rupi kaur

youtube

O FLAMURI ME I BUKUR NE BOT. #ethnicalbania

I’m tired of Albanian People naming their kids with Arabic names. I’m like WTF, don’t we have Albanian names. Instead of naming someone “Amar, Muhammad, Khaan”, why the hell don’t you name them with Albanian names such as “Krenar, Dëlirë, Shpresë, Besë, Perëndesh”.

Autochthonous. adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists.

ILLYRIAN BLOOD - Ne jemi nje - Shqiperi e madhe - 3000 years old history

Imagjinoni nese shqipetaret do ishin patriot (me te vertet)!

1. Do te kerkonin drejtesi
2. Do te kerkonin transparence
3. Nuk do lejonin korrupcionin pa karar
4. Do protestonin per hire te bashke-atdhetare 
5. Nuk do madhkonin kurbetin por arsyjet perse ia kan nevojen ati
6. Nuk do lejonin mesueset te tadhen me te ardhemen e femive tane
7. Nuk do ushqenin korrupcionin ne spitale
8. Nuk do madhkonin Grekun por pa aftesi e shteti tone
9. Nuk do lejonin njerez te vdesin si pasoj e rrugeve te keqia
10. Nuk do flinin rehat pa u liruar familjet e ngujuara per hire te kanunint
11. Nuk do lejonin prokurorine te veproj me kaq pa profesionalizm
12. Nuk do lejonte qe te injorojen viktimat e Gerdecit, 12 janarit dhe shoferet e vdekur

Per mua patriot eshte ai njeri qe ben c'do gje ne menyre qe ai te ndihet krenare me menyren si jetojne njerezit ne vendin e tij. Si pasoj - un nuk jam krenar. Pasi Nuk ka as nje gje ne shqiperi qe fuksionon ne menyre te logjikeshme.

Nuk mund te jem patriot. Pasi, fal pa aftesis time, une jam larguar nga shqiperia. Por dhe po te isha ne shqiperi, dhe un do isha indiferent nga ato probleme te larte permendura. Por jam 80% i sigurte qe nuk do ta quaja vetem patriot thjeshte sepse me pelqen kenga “xhamadani via via”