kita answers

anonymous asked:

I just saw your text post and I hope you feel better and that everything is going well

Oh yeah I’m fine now! i was hearing things earlier and i got scared and made my sister come home (sorry zoe)

tanaka--saeko asked:

Yamaguchi tadashi and Kita hiraku

Okay Yamaguchi!!

1: sexuality headcanon: I think he’s pan tbh!

2: otp: YAMALEV. STEP ON ME. me @ myself: please come out of hq!! rarepair hell… it’s just nothing but sufFERING

3: brotp: mmmm YamaHina! They’re really cute friends eeeee

4: notp: TsukkiYama

5: first headcanon that pops into my head: idk I see Yamaguchi as being really good with computers?? I’m not sure why. Tsukki seems like the type to be better at computers, but he’s actually not. Yamaguchi is better with them and helps Tsukki put super cool updates on his computer to help it work better and Tsukki is like “omg thank” because he gets kinda frustrated with his computer sometimes.

6: favorite line from this character: I’m still emotional about the time when Tsukki asked him where he managed to find so much dang motivation, and he was like, “Motivation? What more do you need than pride?!” That was a cool moment don’t touch me

7: one way in which I relate to this character: We were both in similar situations being bullied when we were younger, and we both go through periods where we really doubt ourselves.

8: thing that gives me second hand embarrassment about this character: He’s such a big dork?? Like 178% of the time. Just THE BIGGEST DORK. But they are all pretty big dorks, so I guess he fits in.

9: cinnamon roll or problematic fave? CINNAMON ROLL. WHY IS THIS EVEN A QUESTION?

Okay, I’ll put Kita under a read more because people probs don’t wanna hear about our lame OCs lol

Keep reading

ISTIQAMAH ATAS AMALAN WALAUPUN SEDIKIT. Umat yg KASEH pada junjungan Nabi saw akan sentiasa berselawat pada baginda setiap hari (maknanya INGAT pada beliau; dan bila ingat pada beliau maka baginda juga akan ingat pada yg berselawat kpdnya). Right now, bila kita tak ingat yakni berselawat kpd Nabi saw maka baginda juga tidak akan ingat dan mendoakan kita so apa akan jadi pada kita....is a simple answer....pasti kita akan dijauhkan drpd RAHMAT Allah swt....jadi sape yg akan doakan utk kita kalau kita sendiri pun LOKET & BAKHIL untuk berdoa dan berselawat kpd Nabi saw. Jadi setiap hari sanggupkah kita nak "duduk" dlm keadaan tak mendapat RAHMAT Allah. Sebab tu tiap2 hari kita rasa jiwa kita kosong ...... tak ade ape2 yg istimewa.... rasa.bingung, lopong mcm terapung di awan awangan; dah la jasad/jasmani bersama AQAL (yg masih tak faham2 SYARAK) dok pening saban hari memikirkan duit dan dunia dan benda2 tak berfaedah......nak kata jadi kaya tak jadi jadi jugak----amal pun bukannya banyak sangat....nak berdepan dgn "LUBANG KUBUR" yang gelap gelita tu dan mampukah "melepasi" soalan2 Munkar & Nakir dgn "cemeti pemukul" dari api neraka di tangannya itu! Org kalau tak beriman nih ckplah apa pun pasal kubur ke pasal mati ke dia akan buat tak kisah je ..... mcm kita2 ni..... jap saje...masa baca takut sekejap. ....lps tu baliiiiiik asal. Itulah manusia lalai. Tak de langsung keinginan nak berubah. Ingat! Bisikan dan belitan SYAITAN itu amatlah dahsyat dan kuat. Kalau nak main2 dgn mereka JGN sekali kali kali kerana ini bukan GAMES! Memang semua org nak lari dari masalah dunia ini kerana tak ada apa2 pun keistimewaannya tp RANTAI & BELITAN Iblis dan Setan2 tu bukan senang kita nak lepasinya. Maka sebab itu kita kena (walau suka ke tak suka, malas ke rajin ke) banyak BERISTIQAMAH atas JALAN ZIKIR yang termasuklah berzikir itu "berselawat" sebanyak munkin ke atas junjungan Nabi saw, "Allahumma solli 'ala Saiyidi Muhammad, wa 'ala ali saiyidina Muhammad"; kerana kita mengharap sangat DOA drp baginda SAW. Syafaat siapa lagi yg kita nak harapkkan? Amal kita tu bolehkah kita harapkan?.Amal apa yg ada pada kita? Solat pun tunggang langgang lagi....wudhu pun masih tak betul lagi.....mcm2 ilmu kita tak miliki dan x tahu....jadi jgn sombong sangat......belajar merendah diri di dpn tuhan....kita diakhir zaman ni hidup banyak dlm fitnah DAJJAL jadi kena hati2 jgn terperangkap dgn permainan DUNIA & DAJJAL LAKNATULLAH. Dgn berselawat dan berzikir kita tak jadi manusia "bakhil" & "kedekut" kerana kita berusaha utk "INGAT" kpd Nabi saw agar kubur kita diterangi dgn "nur" selawat dan di akhirat dpt duduk berhampiran dgn Nabi saw dan dpt minum air yg tak akan dahaga selama2nya iaitu AIR TELAGA KAUTSAR & masuk syurga Allah dgn rahmat Allah yg di dlmnya penuh dgn sgla nikmat yg tak pernah terfikir dek aqal. Kalau kita bakhil dan ada BENIH2 KEDEKUT pasti kita tak akan berselawat kpd Nabi saw; munkin ingat gitu2 shj dgn otak "ketegag" (kata org Kedah) tp LIDAH tak mau menyebut/berselawat kpd Nabi mcm seolah2 tak kisah dan tak kasih langsung SBB tak pernah nak KENAL & TAHU ttg Nabi yang mulia itu; sbb sibuk dok melayan nafsi2 yg GILA & KEMARUK duit dan dunia tu; akhir sekali sedar2 MATI TERGOLEK di tepi jln kemudian diusung ke kubur tanpa rahmat dan kasih sayang Allah dan junjungan mulia Nabi Muhammad saw. Ambillah sedikit masa (kalau boleh biar banyak masa) utk belajar dan berselawat serta berzikir kerana bila kematian dtg menjelma dah x leh buat apo2 lagi dah. Memanglah TABIAAT nafsu ni dia suka MELENGAH-LENGAHKAN utk berbuat kebajikan & cepat saja kalau nak buat maksiat ataupun pasal DUIT & ADA PROJEK DUNIA (ini normal pd semua ahli dunia yg dikawal nafsu)-berambat & berkejar walaupun tengah mlm2 buta bila.ada panggilan dunia-lepak kedai mamak la.....ni projek besar ni....alahai nafsu yg tertipu.....kenapa tak pergi bincang di mesjid, boleh bersolat hajat sekali minta doa kpd Allah! Tabiiat buruk inilah yg nak kena buang dlm " tong sampah dunnia" kerana selalunya yg dikejar2nya itu jarang didapatinya melainkan habis masa melayan projek gila yg berjuta2 $$$$$$! Sembang boleh lah.....nampak tak betapa gilanya/majnunnya manusia....kita lah tuh......sampai bila nak jadi org gila dunia....masa berjalan dan tidak akan berpatah balik selama2nya. ...umur semakin tua setua dunia yg akan binasa. Jadi, berzikirlah dan berselawatlah agar kita jgn di CAP oleh Allah sebagai MANUSIA LALAI (AKHIRAT) kerana sifat LALAI ini sifat ahli neraka. Lawan LALAI ni ialah INGAT (zikrullah); jadi jgn ambil perangai AHLI NERAKA; manakala perangai atau sifat2 AHLI SYURGA ialah mereka sentiasa INGAT kpd Tuhan yg menjadikan mereka. Maka jalan kpd berzikir atau berselawat itu hendaklah berjumpa dgn mana2 guru (mursyid) untuk diterima "ijazah" amal atas jalan zikir itu supaya "MABRUR" amal itu dan sampai hingga kpd junjungan Nabi saw; dan supaya tidak diganggu oleh "KHADAM2" penjaga ayat dari JIN ISLAM & JIN KAFIR yg mampu menyebabkan panas atau "GILA ISIM"; & jgn menceduk dari dlm buku2 sendirian ataupun percaya dgn "IJAZAH" dlm buku, semua ni bahaya kerana nak ambik IJAZAH AMAL mestilah pada guru yg hidup (kalau buku, itu guru mati). Benda2 baik ini eloklah bertanya kpd yg lebih arif lagi supaya amal itu tidak jadi sia2. Musuh manusia dari kalangan jin dan Setan2 ini sentiasa berlegar2 di keliling kita spt mana lebah mengelilingi sarangnya....ingat tu. Justeru, mulakanlah langkah2 baik dan mulia ini semoga bila kita ingat kpd Allah pastilah Allah akan ingat kpd kita.

ISTIQAMAH ATAS AMALAN WALAUPUN SEDIKIT. Umat yg KASEH pada junjungan Nabi saw akan sentiasa berselawat pada baginda setiap hari (maknanya INGAT pada beliau; dan bila ingat pada beliau maka baginda juga akan ingat pada yg berselawat kpdnya). Right now, bila kita tak ingat yakni berselawat kpd Nabi saw maka baginda juga tidak akan ingat dan mendoakan kita so apa akan jadi pada kita….is a simple answer….pasti kita akan dijauhkan drpd RAHMAT Allah swt….jadi sape yg akan doakan utk kita kalau kita sendiri pun LOKET & BAKHIL untuk berdoa dan berselawat kpd Nabi saw. Jadi setiap hari sanggupkah kita nak “duduk” dlm keadaan tak mendapat RAHMAT Allah. Sebab tu tiap2 hari kita rasa jiwa kita kosong …… tak ade ape2 yg istimewa…. rasa.bingung, lopong mcm terapung di awan awangan; dah la jasad/jasmani bersama AQAL (yg masih tak faham2 SYARAK) dok pening saban hari memikirkan duit dan dunia dan benda2 tak berfaedah……nak kata jadi kaya tak jadi jadi jugak—-amal pun bukannya banyak sangat….nak berdepan dgn “LUBANG KUBUR” yang gelap gelita tu dan mampukah “melepasi” soalan2 Munkar & Nakir dgn “cemeti pemukul” dari api neraka di tangannya itu! Org kalau tak beriman nih ckplah apa pun pasal kubur ke pasal mati ke dia akan buat tak kisah je ….. mcm kita2 ni….. jap saje…masa baca takut sekejap. ….lps tu baliiiiiik asal. Itulah manusia lalai. Tak de langsung keinginan nak berubah. Ingat! Bisikan dan belitan SYAITAN itu amatlah dahsyat dan kuat. Kalau nak main2 dgn mereka JGN sekali kali kali kerana ini bukan GAMES! Memang semua org nak lari dari masalah dunia ini kerana tak ada apa2 pun keistimewaannya tp RANTAI & BELITAN Iblis dan Setan2 tu bukan senang kita nak lepasinya. Maka sebab itu kita kena (walau suka ke tak suka, malas ke rajin ke) banyak BERISTIQAMAH atas JALAN ZIKIR yang termasuklah berzikir itu “berselawat” sebanyak munkin ke atas junjungan Nabi saw, “Allahumma solli ‘ala Saiyidi Muhammad, wa ‘ala ali saiyidina Muhammad”; kerana kita mengharap sangat DOA drp baginda SAW. Syafaat siapa lagi yg kita nak harapkkan? Amal kita tu bolehkah kita harapkan?.Amal apa yg ada pada kita? Solat pun tunggang langgang lagi….wudhu pun masih tak betul lagi…..mcm2 ilmu kita tak miliki dan x tahu….jadi jgn sombong sangat……belajar merendah diri di dpn tuhan….kita diakhir zaman ni hidup banyak dlm fitnah DAJJAL jadi kena hati2 jgn terperangkap dgn permainan DUNIA & DAJJAL LAKNATULLAH. Dgn berselawat dan berzikir kita tak jadi manusia “bakhil” & “kedekut” kerana kita berusaha utk “INGAT” kpd Nabi saw agar kubur kita diterangi dgn “nur” selawat dan di akhirat dpt duduk berhampiran dgn Nabi saw dan dpt minum air yg tak akan dahaga selama2nya iaitu AIR TELAGA KAUTSAR & masuk syurga Allah dgn rahmat Allah yg di dlmnya penuh dgn sgla nikmat yg tak pernah terfikir dek aqal. Kalau kita bakhil dan ada BENIH2 KEDEKUT pasti kita tak akan berselawat kpd Nabi saw; munkin ingat gitu2 shj dgn otak “ketegag” (kata org Kedah) tp LIDAH tak mau menyebut/berselawat kpd Nabi mcm seolah2 tak kisah dan tak kasih langsung SBB tak pernah nak KENAL & TAHU ttg Nabi yang mulia itu; sbb sibuk dok melayan nafsi2 yg GILA & KEMARUK duit dan dunia tu; akhir sekali sedar2 MATI TERGOLEK di tepi jln kemudian diusung ke kubur tanpa rahmat dan kasih sayang Allah dan junjungan mulia Nabi Muhammad saw. Ambillah sedikit masa (kalau boleh biar banyak masa) utk belajar dan berselawat serta berzikir kerana bila kematian dtg menjelma dah x leh buat apo2 lagi dah. Memanglah TABIAAT nafsu ni dia suka MELENGAH-LENGAHKAN utk berbuat kebajikan & cepat saja kalau nak buat maksiat ataupun pasal DUIT & ADA PROJEK DUNIA (ini normal pd semua ahli dunia yg dikawal nafsu)-berambat & berkejar walaupun tengah mlm2 buta bila.ada panggilan dunia-lepak kedai mamak la…..ni projek besar ni….alahai nafsu yg tertipu…..kenapa tak pergi bincang di mesjid, boleh bersolat hajat sekali minta doa kpd Allah! Tabiiat buruk inilah yg nak kena buang dlm ” tong sampah dunnia” kerana selalunya yg dikejar2nya itu jarang didapatinya melainkan habis masa melayan projek gila yg berjuta2 $$$$$$! Sembang boleh lah…..nampak tak betapa gilanya/majnunnya manusia….kita lah tuh……sampai bila nak jadi org gila dunia….masa berjalan dan tidak akan berpatah balik selama2nya. …umur semakin tua setua dunia yg akan binasa. Jadi, berzikirlah dan berselawatlah agar kita jgn di CAP oleh Allah sebagai MANUSIA LALAI (AKHIRAT) kerana sifat LALAI ini sifat ahli neraka. Lawan LALAI ni ialah INGAT (zikrullah); jadi jgn ambil perangai AHLI NERAKA; manakala perangai atau sifat2 AHLI SYURGA ialah mereka sentiasa INGAT kpd Tuhan yg menjadikan mereka. Maka jalan kpd berzikir atau berselawat itu hendaklah berjumpa dgn mana2 guru (mursyid) untuk diterima “ijazah” amal atas jalan zikir itu supaya “MABRUR” amal itu dan sampai hingga kpd junjungan Nabi saw; dan supaya tidak diganggu oleh “KHADAM2″ penjaga ayat dari JIN ISLAM & JIN KAFIR yg mampu menyebabkan panas atau “GILA ISIM”; & jgn menceduk dari dlm buku2 sendirian ataupun percaya dgn “IJAZAH” dlm buku, semua ni bahaya kerana nak ambik IJAZAH AMAL mestilah pada guru yg hidup (kalau buku, itu guru mati). Benda2 baik ini eloklah bertanya kpd yg lebih arif lagi supaya amal itu tidak jadi sia2. Musuh manusia dari kalangan jin dan Setan2 ini sentiasa berlegar2 di keliling kita spt mana lebah mengelilingi sarangnya….ingat tu. Justeru, mulakanlah langkah2 baik dan mulia ini semoga bila kita ingat kpd Allah pastilah Allah akan ingat kpd kita.



Sent by WhatsApp

ISTIQAMAH ATAS AMALAN WALAUPUN SEDIKIT.

Umat yg KASEH pada junjungan Nabi saw akan sentiasa berselawat pada baginda setiap hari (maknanya INGAT pada beliau; dan bila ingat pada beliau maka baginda juga akan ingat pada yg berselawat kpdnya).

Right now, bila kita tak ingat yakni berselawat kpd Nabi saw maka baginda juga tidak akan ingat dan mendoakan kita so apa akan jadi pada…

View On WordPress

Happy and Blessed to see you again po. Sobrang namiss po kita Fr. Fidel. 😊 Answered prayer. 🙏🙌👆 #BlessedSunday (at Parokya Ng San Isidro Labrador Muzon San Jose del Monte)

bluedragonoforre asked:

Gimme gimme gimme!

Send my muse “Gimme gimme gimme! And I’ll randomly generate a number from 1-45 to see what my muse gives yours from the list below. All simple or fluff!

42. A picnic basket full of goods

“Um I guess this is for ya? Its got your name scribbled on it.” Kita thrust a picnic basket into Akio’s hands which was filled with… cupakes. Giant giant glorious cupcakes.

anonymous asked:

I heard that Kita has had ten boob jobs

Send me a very scandalous rumor about my muse to see how they would react.

♔ -

       ❝Nay, anon. These milk jugs are all natural.❞
          Why would anyone want ten boob jobs, by the way??

colmofdualum asked:

♤ ((yes yes best way to initiate interaction whoops))

Send me a ♤ and I will generate a number for what my muse will say to yours. ANGST VERSION

[34]

Who did he think he was? Did he think that just because she was a woman and was caught snooping around meant that she needed some big, strong man to “rescue” her from her troubled life? How cliche. Huffing, she placed a hand on her hip with a cruel smile etched on her face.

“You can’t fix me.”

anonymous asked:

An Altaria with a small satchel around its neck lands in front of you. It gives soft coos as it nuzzles against your face. It isn't long before small Swablu trail along joining it and surrounding you in a fluffy cuddle pile. After an intense fluffy cuddle session the Swablu part ways and the Altaria lets you take the satchel which has a box of cookies and a note. It reads 'You are a lovely wonderful person. Beloved by all. Don't let life get you down. Smile lots and stay happy. You're awesome!'

//thank you for sending this, anon! you are a lovely wonderful person as well! had to draw this because this picture in my head was too cute to pass up.