kerefguase

3

Les Heures Claires by Atelier d'Architecture Bruno Erpicum & Partners

Year of construction : 2004

Location : Belgium

Floor area : 400m2

The work involves renovating and transforming a house in the suburbs into a contemporary residential building. The owner wanted everything to have a fresh perspective, to be rethought and reworked: The architect took charge of the building and worked on it as if it were a sculpture which needs to be controlled from both the inside and the outside until a full appreciation is gained for the relationship the occupants have with the building in question. The architect will work on the house relentlessly, applying his formula of preference: “the right proportions shall have precedence over any form of decoration”. Since, two white walls have appeared on the avenue in the suburbs and two young trees can be seen in front of these walls which will grow and bear witness to the seasons of the year. As you enter the building, and before the family has a chance to extend its hospitality to you, a vast surface of water will arouse your senses. Photographer: Jean-Luc Laloux