kazumoto

全部一回読むだけでも、覚えられなくても絶対違う。大事なのは何かをすること。これを読むだけで昨日と今日は違う。何もしなかったら昨日と今日は同じ。何かすることで今のこのままじゃなくなるから、何かしたい
— 

http://kazumoto.jp/?p=2678


ダルビッシュ選手曰く、

New House in Aichi Prefecture

New House in Aichi Prefecture, Building, bandesign Japan, Contemporary Japanese Home

House in Aichi Prefecture

New Japanese Building in central Honshu – design by Hisanori Ban, architect

25 Jan 2016

Aichi Prefecture House

Design: Hisanori Ban of bandesign, Architects

Location: Aichi prefecture, Chūbu region, central Honshu, Japan

New House in Aichi Prefecture

DESIGN NAME:
Turn, Turn, Turn,

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

External image

picture : Kazumoto Terashima

Text from the architects:

INSPIRATION:
The house is located in a residential district, Japanese typical housing area. After the World War II, many Japanese houses were scrapped and re-built: the life spans were on average 30 years due to poor strength in their structure. For improvement of the background, the house needs mutability for the family objectives at those times with social changes, and also needs adaptability for thermal environment. Eventually the house which has mutability and adaptability gets sustainability by these all plots.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The house is a hybrid, using reinforced concrete and wooden structure. Performance of the house was enhanced by integration of structural and environmental design for a long and comfortable life. Wooden rooms are surrounded by a spiral slope and an external wall which is made of reinforced concrete. Closing light weight walls which partition off every room, it is not only keeping privacy but also comfortable temperature by making an air layer.

External image

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In spite of three-storied house, inhabitants are possible to walk on a gentle, 1/10 slope almost like a flat house. The slope creates horizontal interrelation between upper floor and under floor. On the other hands, the slope functions as improvement for good environment. Opening upper parts of exterior windows, the slope is due to generate buoyancy-driven ventilation into the tornado. In fact, the peak of heating expenses is low late, almost half compared with same housing volume.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in 2013 and finished in 2014. The house is located in Aichi prefecture, Japan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

External image

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The hybrid, RC and Wooden structural system has various advantage of sustainability. The RC slope provides not only lighten physical burden but also structural durability. This structural system promotes renovation and extension works because the durability of the RC structure which withstands horizontal force of an earthquake allows wooden structure to work easily and flexibly. In addition, the wooden structure has possibility to set up every height because of the encircled spiral slope.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Gross area 212.56 square meters. Building Height 9.950 m. Three Story Materials Exterior Wall, Concrete and Urethane Coating ,Roof, FRP Waterproof Coat Interior Wall, Plaster and AEP, Veneer Ceiling, Wooden Structure Exposing, Veneer , Floor Mortal, Solid Wooden Floor

TAGS:
Turn,Turn,Turn, Japanese architecture, Japanese house, Spiral, Slope, Hybrid structure, Air layer, Buoyancy-driven ventilation, Tornado, bandesign, Hisanori Ban

External image

RESEARCH ABSTRACT:
In recent years, Japanese housing back ground, short life span has been getting considerable attention. Thus, dividing the structure, hybrid structure was defined by the material selections as stable things and changeable things. As a result, the plot of the designing method lead to get sustainability and illuminate inhabitant’s life for future.

CHALLENGE:
This hybrid structural system is not existing system. In the Japanese building standard act of RC structure, a structural slab is required to each floor at least 1 m wide. Thus the slope has 1 m wide. On the other hands, the slope meets the criteria in the shortest long because of the spiral. Remarkable design activity in this project is realization of the rational and reasonable structure. The system creates various possibilities for inhabitant life fitting to the future society.

External image

TEAM MEMBERS:
Principal architect and design director: Hisanori Ban bandesign, Designer: Hisanori Ban,Yasutaka Shinkai bandesign, Structural Designer: Takao Michikura IIJIMA Structural Design Office, Construction Company: Aisan Kensetsu Takayoshi Arao and

IMAGE CREDITS:
Shigetomo Mizuno, 2014 except the one noted as by Kazumoto Terashima, 2014

Turn, Turn, Turn, Residential House by Hisanori Ban is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2014-15.

A’ Design Awards & Competition

New House in Aichi Prefecture images / information from A’ Design Awards


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Mirrors Cafe in Gifu, Gifu Prefecture, central Honshu, Japan
Design: Hisanori Ban of bandesign, Architects

External image

picture : Shigetomo Mizuno
Mirrors Cafe in Gifu

Architecture in Japan

Japanese Architecture – Selection

SHELL villa

House in Kurakuen II
Design: K.Associates

External image

picture © Hitoyuki Hitai

Kurakuen II House

Strata House, Hyogo Prefecture
Design: Tadashi Suga Architect

External image

photo : Yoshiharu Matsumura

Strata House

Japanese Architects




Website: Fukuoka Japan

Boukyo house
Design: Nakayama Architects

External image

image from architect

Boukyo house

Japanese Office Buildings

Restaurant Design

Comments / photos for the New House in Aichi PrefectureJapanese Architecture page welcome

New House in Aichi Prefecture Building

Website: Aichi Prefecture

The post New House in Aichi Prefecture appeared first on e-architect.

Cellular FLICE/Caspase-8–Inhibitory Protein as a Principal Regulator of Cell Death and Survival in Human Hepatocellular Carcinoma
#jsoccer #TomoyukiSakai [Nature]Hiroshi Okano, Katsuya Shiraki, Hidekazu Inoue, Tomoyuki Kawakita, Takenari Yamanaka, Masatoshi Deguchi, Kazushi Sugimoto, Takahisa Sakai, Shigeru Ohmori, Katsuhiko Fujikawa, Kazumoto Murata and Takeshi Nakano
Everlong / bandesign
External image
© Shigetomo Mizuno
  • Architects: bandesign · Office Profile
  • Location: Nagoya, Aichi Prefecture, Japan
  • Architect In Charge: Hisanori Ban, Kazumoto Terashima
  • Area: 253.0 sqm
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Shigetomo Mizuno

External image
External image
External image
External image

  • Structural Engineer: IIJIMA Structural Design Office - Takao Michikura
  • Lighting Designer: Koizumi Lighting Technology - Atsuko Fujita
  • Constructer: Aizawa kensetsu,ltd.-Yoshiharu Tsuzuki
External image
© Shigetomo Mizuno

From the architect. Everlong which has changeable structure, RC and Wood exists perpetually for living in an urban location.

External image
© Shigetomo Mizuno

Explanation design

Everlong which has borrowed urban scenery exists in a central position of Nagoya city, Japanese typical urban location. The area that a commercial and a residential district has been considered to be sphere of influence and this townscape has been changing rapidly. Under the circumstances, architecture in the area needs to provide for various purposes.

External image
© Shigetomo Mizuno

Many Japanese residences constructed with RC structure have scraped early stages, about 30~40 years despite the RC having the long use years, over 60 or 70 years, because the RC structure has been inflexible for the changes of the time. To live long is to outlive many. Thus, the house requires changeable components of architecture. First of all, 10 RC bands hold small width walls. In order to stand horizontal forth of earthquakes the bands perform strongly. The house is ringed by the 10 RC bands consequently creating borrowed urban scenery.

External image
Detail

Second, wooden floors set on the each bands for housing requirements. This structural component has capable for the changes because the wooden structure provides easily extension and reconstruction. In addition, uniquely the component has possibility to change for height. At that time, 10 RC bands and wooden floors function as a recombination shelf.

External image
© Shigetomo Mizuno

Moreover, in the internal space, Japanese Shoji, right weight walls make various spaces plastically and satisfactory environment. In the west side, the walls make an insulating air layer between large windows and internal spaces. Working an air conditioner, the walls change air volume of the spaces. In order to live perpetually in the urban area the house continues changing in the long term and the short term.

External image
© Shigetomo Mizuno

Last, the house was commissioned by an aged woman who hopes her house remains forever if she disappears. Everlong was named after such her wishes.

External image
© Shigetomo Mizuno
External image