katherine clarke

petition for a show with alycia debnam-carey and eliza taylor, natasha negovanlis and elise bauman, katherine barrel and dominique provost-chalkley, and tatiana maslany and evelyne brochu.

anyone with me?

5

Viola Davis, Tony Goldwyn and more share their literary love with their “shelfies”  📚

To celebrate ABC and Disney’s fourth annual “Magic of Storytelling” campaign, in collaboration with the nonprofit First Book, some of ABC and Disney’s biggest stars shared their “shelfies” — photos holding favorite childhood books — to raise awareness about the importance of reading. If you want to get involved, share your own “shelfie” with the hashtag #MagicOfStorytelling on Facebook or Twitter, and First Book will direct a book to an organization in need, up to 500,000 books.

5 OTPS

Tagged by @platonic-circumstances and several other wonderful peeps.

1. River and the Doctor from Doctor Who. (always my number one)

Because the flirting/arguing is how I flirt:

#forevermarried

2. Sherlock and Irene from Sherlock BBC

Because Sherlock’s reaction to his feelings for Irene is like:

And she’s in his subconscious, guys:

3. Katherine and Elijah from the Vampire Diaries.(I like opposites. If only Julie Plec hadn’t ruined them and Elijah’s character.)

4. Tommy and Kim from MMPR. (Literally my first OTP)

Couples who side-eye together, stay together.

External image

Kick ass together like they’re dancing.

Bickering in superhero costume.

5.  Rhett and Link from GMM (ONLY BROTP on the list and only real life people.)



There’s a million more, including Klaroline, Lois and Clark, Karamel, Captain Swan, Amy/Rory and so many I can’t believe I didn’t include. Choosing five is so hard, friends.

Name that tune! Can you guess the Christmas carol from just one line?

Think you know your Christmas carols? Take our lyric test to find out if you know your Jingle Bells from your Little Donkey…

1.“The stars in the bright sky looked down where he lay”

Answer: Away in a Manger

No Christmas song is more well-loved than this children’s classic! It was first published in the late 19th century and is one of the most well known carols, sung throughout the English speaking world. The most renowned version of Away in a Manger is composed by Sir David Wilcocks, and it has been made even more popular with covers by stars such as Petula Clark and Katherine Jenkins. It was one of the first records to be issued in the new ‘stereo’ format of the 1950s, but has surprisingly only been recorded twice in the United States!

2. “In heav’n the bells are ringing”

Answer: Ding Dong Merrily on High

This jolly tune first appeared under the title Branle de l’Official, with the English lyrics being written and published by George Ratcliffe Woodward in 1924. Woodward was very interested in church bell-ringing, which inspired his writing of this merry carol, and it’s still played every year in the Service of King’s College Chapel, Cambridge.

3. “Glory to the newborn King”

Answer: Hark! The Herald Angels Sing

First appearing way back in the 1739 collection of Hymns and Sacred Poems, this jolly carol was actually intended to be very slow and solemn by its writer, Charles Wesley. He would never have guessed that his song about an official messenger delivering some important news would become the joyful melody that we all recognise today!

4. “Sweet singing of the choir”

Answer: The Holly and the Ivy

This traditional British Folk Christmas Carol has been adapted into both a play and a film by Wynyard Browne. The original lyrics to The Holly and the Ivy were published in Birmingham in the early 19th century, and the main essences of the song have remained as classic Christmas decorations for years!

5. “Bells on bobtail ring, making spirits bright”

Answer: Jingle Bells

Jingle Bells is one of the most popular and commonly sung American Christmas songs in the world. Written by James Lord Pierpont and published in the Autumn of 1857, it was never actually supposed to be about Christmas! The rhythm of the tune mimics the trotting of horses hooves, rather than that of Santa’s reindeer. Over the years Jingle Bells has been performed by a variety of stars, including Louis Armstrong, The Beatles, Nat King Cole, and Barry Manilow.

6. “Let earth receive her King; Let every heart prepare Him room”

Answer: Joy to the World

The lyrics to this feel-good Christmas classic were written by English hymn-writer, Isaac Watts, and first published in 1719. In the late 20th century, Joy to the World went on to become the most published Christmas hymn in North America, with a cover version recorded on Mariah Carey’s 1994 Merry Christmas album!

7. “Got to keep on plodding onwards with your precious load”

Answer: Little Donkey

This popular carol, following Mary’s journey to Bethlehem, always finds its way into a Nativity play! It’s previously been recorded by Gracie Fields and The Beverley Sisters, and is also famous in the stand-up comedy world, with acts such as Russell Brand and Alan Carr featuring sketches in their shows.

8. “Brightly shone the moon that night, though the frost was cruel”

Answer: Good King Wenceslas

Set to the melody of a 13th century song about the arrival of spring, this classic carol is popular among young and old due to its catchy lyrics and is more than certain to make an appearance at the school Christmas concert. Written in 1853 by English hymn writer John Mason, the carol is actually based on a 10th century duke.

9. “Oh, bring us some figgy pudding and bring it right here”

Answer: We Wish You a Merry Christmas

The unofficial carol singers’ anthem, this carol originates from the south west of England, this classic coined a 17th century Christmas greeting and turned it into arguably the most popular – certainly one of the easiest to sing - Christmas carols.

10. “Mine are riches from your poverty…”

Answer: Calypso carol

This carol takes the award for the funkiest re-telling of the nativity. With its groovy rhythm, many around the world enjoy this infectious jingle - an impressive feat considering that it is relatively new compared to other carols on the list. It first gained notoriety in the 60s after it was accidentally included in a radio playlist, the rest as they say is history.

Petition for Emily Andras to cast Eliza Taylor as Nicole’s ex girlfriend from back home, who comes to find her in Purgatory for Season 2 of Wynonna Earp.

Okay because Emily said THAT. I can now tell you the story LOL so last night, we were talking about WayHaught and it led to Lexa and the whole tropes thing. Emily talked about it, and she knows the amount of lesbians that had been killed off in TV already in the year.

We talked about it, and I told her Jrot blatantly queer baited fans and lied to us. And she was shocked. She asked me if I stopped watching The 100 after Lexa died, and I’m like yeah, but I still really like Eliza Taylor, who plays Clarke!

And then Emily said, “Oh yeah? I should totally cast Eliza Taylor for next season.” AND I DIED GUYS, I WAS LIKE “OMG YEAH! Alycia too!!” And Emily was like “Yeah!”

She then turned to Melanie and was like “You’ll kick ass.”

So that was one of the things I didn’t wanna mention just in case people took it TOO seriously about casting Eliza Taylor for Wynonna Earp, but damn. HOW AMAZING WOULD THAT BE?!?

vimeo

KAT BROOKS SPEAKING UP FOR US OMG SHES PERFECT