industrial reuse

anonymous asked:

That last anon is feeding into exactly what the label wants everyone to believe: that they're happier without camila and that they're finally getting creative control. The girls are probably happy in some situations but the extreme opposite in others. And we saw the exact same thing with last year with 7/27. They claimed the girls were allowed to write and be creative, but they lied and the girls got to write nothing. The industry reuses narratives over and over, u just have to recognize them

This is the exact same shit all over again. 

When Richard Carlson, a Los Angeles developer who spends six months of the year traveling, decided to build a new house for himself, the last thing he had on his mind was green design.  He wanted to use up some of the materials lying around the East Los Angeles salvage yard where his family-owned construction firm stored old equipment and other random objects.  "It just made sense to build with what’s here and to use the industrial materials I’ve known and worked with all my life,“ he says.  The result is a hidden patch of emerald rainforest in the middle of one of the most industrial neighborhoods of downtown Los Angeles – and even more surprising, one of the more ecologically sensitive houses constructed in the United States in recent years.  The reason is simple: the home is almost completely recycled.

Carlson wanted to reuse the metal containers that had been sitting in his storage yard for years.  It was partly about saving money and partly about his "love affair with industrial materials,” he says.  The generic, 40-foot-long by 9-foot-high seagoing containers (classified as junk due to an industry move to 53-foot-long containers), were stacked two on either end of the house with a roof above them, creating a living space in between.

It was architect Jennifer Siegal’s first full-scale residential project, and she knew that Carlson wanted an uncluttered, minimalist space.  Siegal sliced open, extended, and connected the shipping containers to form a unified house with a series of clearly defined functions.  The master bedroom falls under the roof’s highest section, connected to a sky-lit bathroom.  Underneath is a media room and library.  On the opposite side of the house, the top container functions as an office and lounge while the bottom one houses mechanical units, a guest bathroom, and a laundry room.  Translucent sliding doors of laminated glass separate the upper-level spaces.  The defining feature of the main living-kitchen-dining area is a waterfall that supplies recycled water to an indoor fountain, home to a school of ornamental koi and Chinese carp.  The pool, and its counterpart in the garden on the other side of the glass facade, are made from recycled  produce trailers, also from Carlson’s yard.  He had the wheels taken off and added layers of epoxy insulation before sinking it into the cherrywood floor of the living room.  "Everything was here already,“ Carlson says.  "What Jennifer and I did was figure out a way to lean it all together.”

#nextarch by @archiprixchile #next_top_architects Treasury of Deserted Backdrops

Archiving redundancy and exploring prospects of Norwegian oblivion
#Archiprix #Madrid Nominated 2015
PARTICIPANTS FAVOURITE 14 votes

#Europe - #Norway - #Bergen
Discipline: #Architecture
Categories: #health #industry #reuse #transformation #village #large Designer(s): Anders Sletten Eide, Mattias Fredrik Josefsson
Bergen School of Architecture - BAS
Faculty of Architecture
Tutor(s): Deane Alan Simpson, Thomas Wiesner, Alain Ayers, Eva Kuhn, Harald Røstvik, Sigurdur Gunnarson, Cecilie Andersson

#Architecture #arquitectura #urbanism #urbanismo #landscape #paisaje #architecture_magazine #architecture_hunter #architectureschool #architecturestudent #architectureporn #architecturedaily #architecturelovers #architecturemodel #architecturesketch #architecture_magazine #architectureandpeople