gon zifroni

Gon Zifroni - Void house (2009)

The project’s second aspect is that the entire volume can be experienced from any point of the house. This design choice, linked to the creation of a continuous space and the absence of a ground floor, gives this project a resolutely modern character. The internal minimalism is the fruit of a pragmatic approach, which involved proceeding by elimination, thereby reducing the building to its essence. This minimalism can also be seen in the limited recurrence of structural elements (the stairs, which form a common thread throughout the internal design) and materials: aluminium, brushed metal and wood panelling on supporting walls and floors, which is made from natural bamboo slats processed without using any treatments or toxic adhesives.

(Eric Troussicot, A10 magazine)