gambar kucing

Dear my BFF, I Love You

Kau lelaki yang pernah di tinggalkan.
Aku wanita yang pernah di tinggalkan.

Saling meluahkan.
Saling bercerita.
Saling menasihati.
Saling mendoakan.
Saling bergaduh.

Saling melukakan.

Saling menggembirakan.

Saling memahami.

Saling suka dalam diam. (eh?)

Kita sama sama faham perit rasa di tinggalkan oleh seseorang yang kita harapkan.

Kita sama sama tahu macam mana perasaan apabila janji tinggal janji. Harapan cuma tinggal harapan.

Yang meninggalkan itu takkan mengerti rasa ini. Sebab yang kena tinggal tu kita. Bukan dia.

Semoga apabila kau dan aku bersatu, kita takkan saling meninggalkan satu sama lain walau apapun ujian yang melanda, bertahanlah dan jangan berubah kerana kita terlalu faham seperti apa rasanya perasaan di tinggalkan itu.

Aku tak hadam istilah “Tinggalkan seseorang kerana sayang.” Tapi aku yakin dengan istilah “Kalau jodoh tak ke mana.”

Kalau sayang, usaha pertahankan.
Kalau cinta, cepat halalkan.

Jangan bosan denganku meskipun aku membosankan.
Ya, aku memang kasar, selamber, tak manja, dingin, tak mengada ngada, tak sweet.

Kau pula sangat manis, cemburu tapi comel, rajin, manja, baik, garang kadang kadang, caring, romantis, penyabar, handsome, pandai, ramai peminat, pandai masak, ada wawasan, kedekut gambar, suka kucing, seorang doktor yang suka sakit sakit (lol).

Ibarat langit dan bumi. 
Tapi ketahuilah, langit dan bumi itu saling memerlukan kerana sesungguhnya perbezaan itu yang menyempurnakan.

Hey, aku tak normal macam wanita lain.
Hey, aku macam budak budak.

Hey, aku macam tak ada perasaan.

Hey, aku keras persis kayu.

Hey, aku tak romantis.

Hey, aku selalu sakitkan hati.

Hey, aku tak memahami.

Hey, aku tak pandai bergaya.
Hey, aku kampungan.

Hey, aku tak reti masak.
Hey, aku belum solehah.

Hey, aku tak belajar tinggi.

Hey, aku tak lawa. (eh tapi aku cute apa!)

Hey, kucing kau pun lagi normal dari aku, kata kau. (ni statement paling kuangajar tau namanya) Hahahahaha!

And hey, last but not least aku ikhlas kot.
And hey again, aku sentiasa ada kot.
Alah nak hey lagi ni, aku sentiasa terbuka terima teguran dan nasihat dan usaha untuk jadi lebih baik.

Hakikatnya aku seorang wanita yang manja apabila tiba waktunya.

Aku seorang wanita yang normal lah.
Hati selembut kapas.

Kau apa tau. Kau tau request lagu yang susah susah je. 
Haha! Haha! Haha! Haha! *celet tahi hidung kat hidung kau* 😈

Sabarlah dengan waktu.

Sabarlah dengan aku.

Jangan pernah berubah.

Kerana aku takkan berubah.

No matter what, just stay.

Maaf aku bukan puitis.

Tapi ini ikhlas dari hati.

With love and your bff,
I always told Allah about you and us.
IAL ❤️
[2009 - Syurga]

You know who you are. AHG.

*sambil playing lagu HACKS*

3 Sept 2016
Saturday