french baroque architecture

Masquerade: Side Story - Stay Close To Me

Notes: a side story inspired by an idea that @kantonliu sent me, and I couldn’t resist throwing everything aside to write probably the soppiest??? thing I’ve ever written. Have this as my thanks for everyones amazing support. <3 p.s probably some typos. 
Find the rest of Masquerade here


Sometimes, they picked the worst places to meet.

Now was one of those times.

It wasn’t that this huge open spaced establishment sprawling with chairs and tables set for two was subpar. It wasn’t the ambient night sky of hundreds and hundreds of tiny glowing bulbs suspended at different lengths from the high ceiling like perfect stars in their own universe.

It wasn’t the amazing service and other patrons that kept to themselves in groups of only two, always two. It wasn’t the velvet lined booths at the edges of the room that looked safe enough to keep secrets and smother whispers, it wasn’t the fact that there were no Russians or Japanese in sight.

It was the fact that Yuuri was here alone, waiting with his solitary drink at the bar as usual.

Keep reading

Royal Chapel of Versailles, May 2016. by Sabrina Danielle.

Photographed when I visited the Chateau de Versailles, France. The Sun King (Louis XIV) loved music and dance and thus had a gigantic gilded organ in this royal chapel where the King and his family would hold mass.

Please do not remove my credit.

10

Here are several of my Instagram friends dramatic photos of the Chateau of Versailles, they clearly love mood filters, maybe I should try a few as well huh?! LoL. I’ll post more of my recent trip photos soon but enjoy these for now…

vive-la-france🇫🇷
10

Post 2 of 3: From my May trip to Versailles: the Hercules Salon. This drawing room is the largest in the palace and originally was the site of the fourth royal chapel (1682-1710) under Louis XIV. In 1712, the King ordered his chief architect, Robert de Cotte (brother in law and successor to Jules Hardouin-Mansart) to create a proper setting for the enormous masterpiece “Repast at Simon’s Abode” by Veronese. It was gifted to Louis XIV in 1664 by the Republic of Venice. The room’s construction was interrupted with the death of Louis XIV in 1715 and restarted shortly after the return of Louis XV in 1722. On the ceiling is the greatest work of the genius François Lemoyne titled “Apotheosis of Hercules” completed in 1736. I tried to capture some of the details of Robert de Cotte’s exquisite Rococo decoration while cropping out the hundreds of tourists that fill the room, hence more ceiling than floors, lol. I also added a few floor plans and exterior photos to help show its location on the Royal Floor between the North Wing and Ange-Jacques Gabriel’s Royal Chapel and the enfilade of the State Apartment.

2 of 3 posts