evrt studio

2

Rhombic Triacontahedron Pendant

I’ve been working on another lighting concept that utilizes laser cut parts and plastic connectors that assembles into a geometric hedron. The great thing about this design is it would ship flat and is very easy to assemble. And numerous combinations of materials are easily achievable, with the light fixture in general being easily scale-able for different applications.

The first rough prototype is almost complete (top image) and about 16 inches in diameter but there is a lot of refinement and adjustments to be made from here. But I like where it is headed so far!

One Architect + One Product Designer = Design Love Bliss

I consider myself one lucky lady. I am married to the love of my life, my best friend, and a fellow lover of all things design. Our conversations are filled with brainstorming ideas for home renovations, crafts and ideas for his freelance business EVRT Studio. Being a design duo, our inspiration is an obvious choice: The Magnificent Charles and Ray Eames!

My love for crafting and DIY began at a very young age. We did not have all of the latest and greatest toys; instead we spent hours upon hours turning rock piles into mountains and bushes into Care Bear clouds (yep, you heard that right). Some of my fondest memories as a child were when I was elbow to elbow with my loved ones; hands engaged in building Easter egg displays from sugar, dolls from flowers, and Christmas trees from garland and hangers. I revived this love as an adult by learning how to sew and knit. This has brought me a great deal of enjoyment and satisfaction.

I also chose a career that would allow me to continue to develop my creativity as an Architect. This has proved to be a very fulfilling career choice for me. No two days are ever the same. Everyday brings a new design challenge. And, I get to see my work unveil itself during the construction process. There is no greater feeling than to see an old, abandoned building, destined for destruction, be given a new life; a second chance at making an impact in its community.

A few years ago, my husband and I took a big step. We purchased our first house, a fixer upper at that. The following years we spilled our blood, sweat, and tears into the house, transforming it into our home. Stay tuned for a series of entries discussing our home renovation.

vimeo

A behind the scenes look at the creation of the Lori Bracelet, created by EVRT Studio. During this step, Brian is designing the facets on each and every bracelet.

With the sell out of the Lori Bracelet, and that being the biggest selling item in my store, I suddenly realized it is high time I get in gear and create new product! Lots of ideas flowing over here. 

Above is a new bracelet (or cuff) I have been working on and this is the first prototype. I’m in the middle of testing it as well as some modifications we are making. It is looking like a pretty promising reality though, and hopefully it can be wrapped up and ready to go by the fall. And of course I’m already thinking about packaging. I happened to have this nifty little round box it fits perfectly into.

As far as other developments we are working on a wide range of ideas: new kitchen towels, possibly children’s mobiles and even lighting! 

One Architect + One Product Designer = Home Renovation

The Project : :

Bathroom

Details : :

* Paint the ceiling and walls

* Install exhaust fan

* Install new lighting

* Replace toilet

* Replace vanity

* Remove medicine cabinet and install new mirror

* Remove tri-panel mirror and tri-level make-up vanity counter

* Install new mirror and wooden vanity counter

* Install new flooring

* Change the swing of the door

The bathroom was one of our most extensive remodeling projects. The only remaining items were the wall tile, tub, and vanity base. The first step we did was somewhat uncommon, but improved the function and flow of the room tremendously. There is an existing niche in the hallway for the bathroom door. So, it seemed natural to change the swing of the door so that the door swings out into the hallway instead of into the restroom. The hallway flow of traffic was uninterrupted because of the niche and now, the bathroom floor space in front of the sink / vanity area is completely open allowing for both of us to be using the space at the same time without having to worry about getting knocked over by the door.

Before pic of the sink area. The feel of the space was very outdated and generic.

The flooring was peel n’ stick tile. This had to go. Notice a theme to the house with the flesh tone wall color that appears again in this room!

The mirror and make-up vanity were about 30 years out of date. The fastener heads on the mirror had plastic flower embellishments… yikes!

In this area we removed the mirror, counter top and light fixture.

Laying the tile backer.

We rented a wet saw from Home Depot for the day.

Brian laid out all the tiles to create his pattern before installing them.

Time for the tough work.. . climbing into the attic to remove one light fixture, install two smaller ones, and install an exhaust fan.

Unfortunately, this is the area of the roof where the slope terminates so he had to do all this work on his stomach (hence the hard hat).

New light are installed!

The patching and prep work for this wall are done. We decided to modernize the diffusers and light switches (laying on the make-up counter). A small step with a nice impact.

The amount of patching needed was absurd!

Brian installing the new sink and vanity.

Check out the Reveal photos Here!

One Architect + One Product Designer = Home Renovation

The Reveal : :

Living Room

This room went through two versions of the design process. Below is the first iteration. In this initial design we opted for more of a reading / sitting room feel. We anchored the room with a large bookshelf, filled with design books, vintage cameras, and various trinket-esque finds. The room was furnished with two chairs: An original Eero Saarinen chair and a danish inspired wooden chair found at a local vintage store. A white, shag rug was placed on the floor. The walls were filled with artwork and the TV wall was a sad little story. Out of a lack-of-other furnishings we filled that wall with more shelving.

Round 2 of the living room design was much more conducive to our needs and design intent. The large bookshelf was removed to allow more flow and floor space in the room. A love seat was added in the mid-century style to soften the room and increase its functionality. The hard-to-keep-clean shag rug was replaced with FLOR carpet tiles, a branch bookshelf was added to the orange, feature wall as a focal point, and an awesome vintage record player was added to the TV wall. 

(the below images were taken by fromme-toyou.tumblr.com)