desai chia architecture

9

LM Guest House / Desai Chia Architecture

This 2,000 square foot guest house is situated on a rock outcropping that overlooks a trout pond and open farmland. Designed as a contemplative retreat for weekend visitors, the house allows one to experience the expansive surrounding landscape with vast unobstructed views. The house integrates a number of sustainable design strategies including geothermal heating and cooling, radiant floors, natural ventilation, motorized solar shades, photovoltaic panels, and rainwater collection for irrigation.

Open views to nature create a stunning backdrop for the main living and sleeping areas. A main bedroom and two ‘couchette’ nooks with built-in bunk beds provide accommodations for six overnight guests.

Inspiring !

© Paul Warchol