brick-facade

7

Casa 1101  |  H Arquitectes
Location: Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Spain
More Info & Photos: Afasia Archzine + Flickr  |  Photography: Adrià Goula

- The proposal searches the balance between placing the maximum number of rooms on the ground floor yet keeping the garden free from masonry work volumes. This idea is developed through a volumetric composition shaped in three boxes spread throughout the garden, almost aligned and located in the plot northern side creating a wide outer zone facing south. The first box, to the east, houses the children’s area with three single bedrooms upstairs and a playroom on the ground floor. The second one, in the centre, accommodates the main room: the kitchen, a nearly 30square metre and 4metre high room dominated by a large fireplace. The third box, to the west, contains the parents’ zone, with the bedroom at the garden level and a high ceiling studio on the first floor.

Biological Research Centre of the Cajal y Ferrán Patronatos of the C.S.I.C., Madrid, Spain.

(Arq. Miguel Fisac, 1949-56)

Photo by Carlos Traspaderne with Hasselblad 500 C/M & Ilford film.