berganda

jaureguiinwhite-deactivated2014 asked:

Amanda was all ugh I jus and then Bergen was all what did I do?????? and Amanda was like I don't know it's jus that and Bergen was like Amanda tell me what's wrong and Amanda was like I don't I jus I can't I and Bergen was like well ok then and then Amanda was like ugh I forgive u and Bergen was all I'm sorry baby let's makeout and Rae was all o can I join and Amanda was all Rae how long u been there gurl and Bregen was like sure gurlfran come get some lovin' the end #Berganda ft. #Raemandagen

im legit peeing from laughter omfg

now lets go makeout 

Thought via Path

RENUNGAN SENIN PAGI

“Mungkin kau tak tahu dimana rizqimu. Tapi rizqimu tahu dimana engkau. Dari langit, laut, gunung, & lembah; Rabb memerintahkannya menujumu.

Allah berjanji menjamin rizqimu. Maka melalaikan ketaatan padaNya demi mengkhawatirkan apa yang sudah dijaminNya adalah kekeliruan berganda.

Tugas kita bukan mengkhawatirkan rizqi atau bermuluk cita memiliki; melainkan menyiapkan jawaban "Dari Mana” & “Untuk Apa” atas tiap karuniaNya.

Betapa banyak orang bercita menggenggam dunia; dia alpa bahwa hakikat rizqi bukanlah yang tertulis dalam angka; tapi apa yang dinikmatinya.

Betapa banyak orang bekerja membanting tulangnya, memeras keringatnya; demi angka simpanan gaji yang mungkin esok pagi ditinggalkannya (mati).

Maka amat keliru jika bekerja dimaknai mentawakkalkan rizqi pada perbuatan kita. Bekerja itu bagian dari ibadah. Sedang rizqi itu urusanNya.

Kita bekerja untuk bersyukur, menegakkan taat & berbagi manfaat. Tapi rizqi tak selalu terletak di pekerjaan kita; Allah taruh sekehendakNya.

Bukankah Hajar berlari 7x bolak-balik dari Shafa ke Marwa; tapi Zam-zam justru terbit di kaki Ismail, bayinya!!

Ikhtiar itu laku perbuatan. Rizqi itu kejutan. Ia kejutan untuk disyukuri hamba bertaqwa; datang dari arah tak terduga. Tugas kita cuma menempuh jalan halal; Allah lah yang melimpahkan bekal.

Sekali lagi; yang terpenting di tiap kali kita meminta & Allah memberi karunia; jaga sikap saat menjemputnya & jawab soalanNya, “Buat apa?”

Betapa banyak yang merasa memiliki manisnya dunia; lupa bahwa semua hanya “hak pakai” yang halalnya akan dihisab & haramnya akan di'adzab.

Dengan itu kita mohon “Ihdinash Shirathal Mustaqim”; petunjuk ke jalan orang nan diberi nikmat ikhlas di dunia & nikmat ridhaNya di akhirat. Bukan jalannya orang yg terkutuk apalagi jalan orang yang tersesat.

Maka segala puji hanya bagi Allah; hanya dengan nikmatNya-lah maka kesempurnaan menjadi paripurna".🙏🙏 – Read on Path.

Rezeki urusanNYA fokus di ibadah karna bekerja adalah ibadah

✔✔ Buat Para Pencari Nafkah Keluarga:

✅ Mungkin kau tak tahu dimana rizqimu. Tapi rizqimu tahu dimana engkau. Dari langit, laut, gunung, & lembah; Rabb memerintahkannya menujumu.

✅ Allah berjanji menjamin rizqimu. Maka melalaikan ketaatan padaNya demi mengkhawatirkan apa yang sudah dijaminNya adalah kekeliruan berganda.

✅ Tugas kita bukan mengkhawatirkan rizqi atau bermuluk cita memiliki; melainkan menyiapkan jawaban “Dari Mana” & “Untuk Apa” atas tiap karuniaNya.

✅ Betapa banyak orang bercita menggenggam dunia; dia alpa bahwa hakikat rizqi bukanlah
yang tertulis dalam angka; tapi apa yang dinikmatinya.

✅ Betapa banyak orang bekerja membanting tulangnya, memeras keringatnya; demi angka simpanan gaji yang mungkin esok pagi ditinggalkannya (mati).

✅ Maka amat keliru jika bekerja dimaknai mentawakkalkan rizqi pada perbuatan kita.

✅ Bekerja itu bagian dari ibadah. Sedang rizqi itu urusanNya.

Kita bekerja untuk bersyukur, menegakkan taat & berbagi manfaat.
Tapi rizqi tak selalu terletak di pekerjaan kita; Allah taruh sekehendakNya.

✅ Bukankah Hajar berlari 7x bolak-balik dari Shafa ke Marwa; tapi Zam-zam justru terbit di kaki Ismail, bayinya ??

✅ Ikhtiar itu laku perbuatan. Rizqi itu kejutan.

Ia kejutan untuk disyukuri hamba bertaqwa; datang dari arah tak terduga.
Tugas kita cuma menempuh jalan halal; Allah lah yang melimpahkan bekal.

✅ Sekali lagi; yang terpenting di tiap kali kita meminta & Allah memberi karunia; jaga sikap saat menjemputnya & jawab
soalanNya, “Buat apa?”

Betapa banyak yang merasa memiliki manisnya dunia; lupa bahwa semua hanya “hak pakai” yang halalnya akan dihisab & haramnya akan di'adzab.

✅ Dengan itu kita mohon “Ihdinash Shirathal Mustaqim”; petunjuk ke jalan orang nan diberi nikmat ikhlas di dunia & nikmat ridhaNya di akhirat.
Bukan jalannya orang yg terkutuk apalagi jalan orang yang tersesat.

✅ Maka segala puji hanya bagi Allah; hanya dengan nikmatNya-lah maka kesempurnaan menjadi paripurna".

Allahu Akbar

Nota 2 pagi.

Bahagia aku bukan letak utamanya pada layanan kau kpd aku. Bahagia aku bukannya letak pada perhatian kau. Bahagia aku bukan letaknya dengan hadiah dari kau.

Bahagia aku bila aku boleh bahagiakan kau. Bila aku mampu layan kau. Bila aku mampu bagi peehatian dengan kau. Bahagia aku bila kau tak perlu bersedih. Bahagia aku bila kau bahagia.


Dan sekarang, aku tak punya banyak masa, macam dulu. Untuk diri sendiri pun tak cukup. Untuk bahagiakan kau yg jauh lagilah tak mampu. Dan tak mampu bahagiakan kau sama dengan tak mampu bahagiakan diri sendiri.

Bila di sini masa tidur pun tak dapat tidur. Bila sekarang mula banyak perkara perlu diselesai. Aku rasa mmg sebaiknya dilepaskan kau pergi. Kerana dengan itu, kau tak lagi perlu tunggu. Sungguh aku sayang kau.

Kalau sekarang kau rasa susah. Percayalah, kalau kau masih dengan aku, sengsaranya bakal berganda. Biar kita pisah-pisah. Biar bahagia kau aku lihat dari jauh. Moga-moga.

Makan Collafica kulit makin lembut halus cerah berseri, aset juga terjaga 😍 nak kesan lg berganda? Tambah dgn Collaglow sekali. Mmg superbb habis tau !

Collaglow RM80 (baru 2 hari dipasaran, lebih 500 botol terjual sehinggakan HQ terpaksa restock lg)

Collafica RM45

#byherbs #collafica #payudarakendur #punggungjatuh #bagus #cuba #collaglow #kusam #taksekata #stockterhadnterlajaklaris #onlineshopemalaysia #produkkecantikan #produkkesihatan #produkmuslimah #halal #adakkm #bazarwanita #bazaarpaknil #zuraimall

banyak post dia ditujukan untuk saya. saya- tersenyum nipis .
saya tahu salah sy sendiri. tak dpt lari dri keslhn sendiri.
sekejap . Dear my sister, 
pernahkah kamu terfikir kenapa sy bgi pasword sy pd kamu?
pernahkah kamu terfikir why not sy tukar password je?
satu je jawapan nya. saya nak tengok sejauh mana awk percaya dgn sy. sejauh mana kejujuran saya terbukti yg saya sayang dan tak belakangkan awak. 
itu je. :’)
dan . saya tak pernah buka fb kamu sbb satu je. saya lagi berganda percayakan kamu .
walau kamu bgi sejuta pasword kamu, sy ttp dgn prinsip sy. 
hormat kamu pnye privasi . :)
tpi, kalau kamu yg buka sy pnye, memang jelas, sy tak kisah . :)
sungguh . 

Akak, berhentilah nangis sebab saya. saya takde kat sana nk peluk akak. so, stop. please.. :”)))
huh - berdosanya aku !

#puisiloverShoutout

Assalamualaikum😊 .

Birthday BFF aku, TAPI tak best la wish je! .
BFF aku kawin, TAPI tak dapat pergi! .
😢😢😢 ! .
Tak apa, kami bantu!😄 .

Kami ada banyak buku yang sesuai dijadikan hadiah.
Lagi best! .
Kami boleh wrap and prepare wish card lagi. .
(Hadiah ilmu pahala berganda tau!😆) .

Alalala! Banyaknya buku best! Tapi nak diskaun! .
Tak apa, kami bantu!😄 .

Kami banyak combo best yang korang boleh grab tau .

So ,
Terjah la kami di: .

@bukubookkustore .
@bukubookkustore .
@bukubookkustore .
@bukubookkustore .

Sesapa yang ada apps #Carousell tu, boleh terjah kami dekat sana jugak😄 .

Atau .

Whatsapp kami: 016-9052400 .

Feel Free to tag your friends: .
👇👇👇😊 .

New Post has been published on

New Post has been published on http://malaysianreview.com/141645/ahli-umno-komponen-bn-diseru-sertai-bersih-4/

Ahli Umno, komponen BN diseru sertai BERSIH 4

Semua tiga juga anggota Umno dan juga ahli komponan parti BN sepatutnya menyertai perhimpunan Bersih sebagai menyatakan semangat patriotisme.

“Mereka sepatutnya mengambi bahagian dalam perhimpunan itu sebagai menyatakan semangat patriotisme, dan komitmen untuk kebebasan, keadilan dan perpaduan nasional.

“Dan yang paling penting, ia sebagai mengajak semua rakyat Malaysia untuk ‘menyelamatkan Malaysia’ daripada krisis berganda dalam politik, ekonomi, tatakelola kerajaan dan pembangunan negara,” kata tokoh parlimen DAP Lim Kit Siang dalam ceramah BERSIH di Klang malam tadi.

MP Gelang Patah itu berkata seruan beliau itu dibuat dalam semangat mengetepikan perbezaan politik bagi meraikan hari kemerdekaan.

Ia susulan seruan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said Keruak kepada rakyat Malaysia untuk mengetepikan perbezaaan politik dan merayakan Merdeka.

Salleh dalam blongnya semalam berkata situasi sekarang memberi gambaran bahawa akan terdapat dua sambutan Merdeka; satu bagi mereka yang menyokong kerajaan dan satu lagi yang menentang. – Malaysiakini

Disclaimer & Privacy Policy: Malaysian Review is only a ‘News Aggregation Sites’ – More info: ★

Malaysian Review Blogezine

★ MRM

Terimakasih atas ihsan pembekal bahan & kredit kembali ke weblog asal.

Plunked your butt down in a chair, rifled out some thoughts on your trusty keyboard ★ Now you know don’t say thank!