barane

4

Lumii

Startup that provides service to create depth of field photos using standard printing tech, where subjects can be seen at various angles - here is a report from ElectricTV:

An innovative new full color holographic image capture and lightfield printing technology presented by Lumii at Siggraph’s 2016 emerging technologies show.  Lumii ’s Tom Baran gives us a overview of their new tech. The Lumii team is headed by Thomas A. Baran,  Matthew Hirsch and Daniel Leithinger from MIT. 

You can find out more about Lumii here

Anybody understand…
Menelek nasib…Master of Feng Shui
Entah ape yg diconteng2 nye…ada jugak yg betul..
Sumber besi n api…keras n panas baran…errrmmm betul
Anak yg pertama ada lah lelaki…errrmmm blm lagi…kikiki…
Bnyk masalah pada perut n kepala…hhhuhhh…
Diluar nampak lembut…tp dalam garang n kasar…hehehe..
Apa2 pun mungkin kebetulan…sekadar suka2…heheh…enjoy

mam dwadzieścia pięć lat
a moje życie zamyka się w siedmiu dniach
jeden z tych siedmiu dni
jest dniem moich urodzin
jeden z tych siedmiu dni
będzie dniem mojej śmierci
żyłem a właściwie spałem
w poniedziałek wtorek środę
czwartek piątek sobotę niedzielę
był to bardzo dyskretny sen
z zachowaniem wszelkich niezbędnych pozorów życia
obudziłem się nagle na widok pięknej lalki
obudziłem się na pogrzebie brata
na biodrach dziewczyny
na własnym weselu
mam dwadzieścia pięć lat
i jeszcze kilkanaście może kilkadziesiąt razy
budziły mnie wstrząsy zgrzyty przenosiny
z jednego łóżka do drugiego
obecnie coraz rzadziej się budzę
tutejsze powietrze górskie sprzyja moim snom
prowincja porusza się koło mnie na palcach
a siedem nianiek tygodnia kołysze mnie
i zawodzi wciąż jedną i tę samą kołysankę
—  Józef Baran “Mam dwadzieścia pięć lat”
Her din kendi çağının devrimidir. Devrimleri koşullayan sosyal, ekonomik ve politik gereksinimlerdir. Dinler böyle bir ihtiyaçtan doğarlar. Ve insanlık tarihinde önemli bir yeri tutarlar. Fakat burada şu sonucu çıkarabiliriz. Çıkış ne kadar ilerici olursa olsun, zamanla kendini reforme etmeyen tüm toplumsal hareketler ihtiyaç olmaktan çıkar, gerileşir ve ilerlemeye ket vurur. Hristiyanlık; “Dünya dönüyor” diyen Bruno'yu yakmış, matbaayı yasaklamıştır. Zerdüştlük; Maniyi öldürtmüştür. İslamiyet kadınları kara çarşafa hapsetmiş, Fundamantalizmi, fanatizmi geliştirerek, doğuyu bin yıl geriletmiştir.
—  Mahmut Baran, Meleğin Mısraları

anonymous asked:

Ooooh more NICE plokit headcanons?

I’m running low on Space Gays headcanons tbh guys I’ve done so many that IDK what I have and haven’t posted already. I 100% recommend going into the Tag Here to see more of not just headcanons, but art and fics as well.

  • Kit actually loves to dance
    • He also loves to sing.
  • In another life, his leather wraps would be lilac and tan (List of wrap colours are Here)
    • Plo would 100% be a senator or part of the Baran Do, in another life.
  • Okay the Senator AU gives me life in terms of AU Headcanons
  • They love taking walks together
    • They have kissed in the rain
    • They have also kissed under a full moon like the cheesy romances your mom probably watches
  • They go on dates every chance they get.
    • Kit’s taken Plo to a museum
    • Plo’s taken Kit to an Aquarium.
      • Kit was actually a bit offended at that because why are they taken from their natural habitat??
  • They a lot and Nahdar and Ahsoka find it So Gross.
    • They do it on purpose because of the two padawans.
There's a good in goodbye

I’m not ego. Tapi bila aku fikir balik untuk apa aku merangkak cari dia sedangkan dia tak ada effort untuk contact aku. Mindset aku, lelaki kalau betul cinta, tak kira teruk macam mana pun aku ni, dia mesti akan call aku. He will never leave me behind walaupun aku kata nak break up. Aku perempuan, memang banyak buat salah dan kalau nak bergaduh dengan kaum lelaki, perempuan berdebat lebih mengikut emosi, so why don’t he guide me in the right way. Kenapa dia pun perlu jadi emosi macam aku jugak? Dan mindset aku, lelaki lebih cool dan bertenang walau panas baran cemana pun dia. Bukan aku tak pedulikan dia, bukan juga aku tak fikirkan perasaan dia tapi kesilapan yang aku lakukan membuatkan ia menutup kesedaran aku. I need strength, I need positive vibes. Aku tak pernah pun pijak kepala atau apa sahaja yang bertentangan dengan dia. Deep in my heart, aku memang accept dia before aku sayangkan dia. Aku lebih bersabar berbanding dengan yang dulu.

Dalam hidup ini, sebuah pertemuan mempunyai dua perkara, sama ada kita yang mengubah dia atau dia yang mengubah kita. Di antara aku dengan dia, kalau dua-dua tak mahu berubah, lebih baik berpisah. I think so. Mungkin ada kebaikan dalam perpisahan berbanding pertemuan. Dan… Aku akan redha sehabis yang mungkin.

Sensiz ölüm olur
Sensiz yaşam olmaz
Sen gitin ben eksiğim
Seni öldürdüler ben eksiğim
Sen gitin ben lal oldum
Seni öldürdüler ben eksiğim
Kurudu gözyaşlarım
Kurudu yaşam pınarım
Artık geceler kararsın
Ses vermez dağlar
Artık gelmez aydınlık günler
Seni öldürdüler ben soğudum
Seni öldürdüler ben eksik kaldım
Sen gittin
Ses vermez dağlar
Sen gitin