ambones

16"x20" board w/ multiple smaller canvases

Contact me at AmbonesArt@gmail.com if you’re interested, & I will send you a Paypal invoice with the listed prices + actual shipping cost (+ insurance) to your (worldwide) address. Packages ship within 3-5 days of payment.

2

download. || listen.

someday - two door cinema club

where do we start
if we will end apart?
where do we go from here?
it’s head versus heart.
it will all be clear
someday.

we hear that rumbling song in the distance.
it’s coming closer, but we don’t like to talk about it.

giving up the gun - vampire weekend

when i was seventeen
i had wrists like steel
and i felt complete
and now my body fades
behind a brass charade
and i’m obsolete

are you hurting the one you love? - florence + the machine

are you hurting the one you love?
you’d like to stay in heaven but the rules are too tough.

tough,
it’s just too tough.
tough,
it’s just too tough.

terrible love - the national

it’s a terrible love that i’m walking with
it’s quiet company
it’s quiet company
it’s quiet company

the only one - the black keys

you’re the only one
i’m so wrapped up in a daze
hoping this is just a phase
but when all is said and done
i know you are still the one

i will possess your heart - death cab for cutie

how i wish you could see the potential,
the potential of you and me.
it’s like a book elegantly bound but,
in a language that you can’t read
just yet.

best for last - adele

but, despite the truth that i know
i find it hard to let go and give up on you
seems i love the things you do

make you feel a way you’ve never felt before
and be all you need so that you’ll never want more
and you’ll say all of the right things without a clue
and you’ll be the one for me and me the one for you

falling - florence + the machine

sometimes i wish for falling
wish for the release
wish for falling through the air
to give me some relief
because falling’s not the problem
when i’m falling i’m in peace
it’s only when i hit the ground
it causes all the grief

the end’s not near - band of horses

you won’t see the pious praying
they’ll be too busy flaying
all the martyrs with better ways
to stop the world decaying

angels - the xx

and everyday
i’m learning about you
the things that no one else sees
and the end comes too soon
like dreaming of angels

bonus track: girl with the red balloon - the civil wars (post-graduation)

did she let him go or did the four winds blow him away?
does she even know she’s the girl with the red balloon?
keep her glass full of cheap champaigne
she will tell of the man with no name
smoke and mirrors have done her in
she’s in love and she won’t be again

Sudah ada yang kenal dengan daerah MEDAN?
Atau ada yang keluarganya tinggal di sana?
Atau bahkan asli dari medannya langsung?
Kali ini seluruh anggota KITAsumatera jalan-jalan ke daerah yang dihuni oleh mayoritas suku batak, yah meskipun cuma jalan-jalan virtual, tapi tetep jadi pengetahuan bagi yang belum pernah kesana kaannn…

Simak yaa yang penasaran..


Kota Medan itu berdasarkan sejarahnya adalah perkampungan yang dibuat Guru Patimpus. Medan itu dulunya disebut Tanah Deli karna ada raja seli yang berkuasa di sana.

Makanan khas daerah Medan ada banyak. Ada soto ayam khas medan, ada Bika ambon (kue), ada durian dan olahannya kaya pancake durian dsb, juga ada yang namanya TST (teh susu telur). TST ini jadi bagian khas dari medan. Yang mau oleh-oleh khas daerah, ada yang namanya bolu meranti. Nah, daerah wisata kuliner terbanyak diantaranya ada di daerah Komplek Multatuli, Kampung Keling, dan Setia Budi (tasbi). Di Medan juga banyak pempek (ini banyak banget dijual di depan indomart, kebab, martabak mesir, roti cane, dan etc).

Ikon Kota Medan yang wajib dikunjungi adalah Istana Maimun dan Masjid Raya. Kalau masalah objek wisata alam di daerah sekitar Medan selain Danau Toba, ada Danau Linting, Kawah Putih, Air Terjun Sipiso, Air Terjun Dwi Warna, Taman Alam Tangkahan, Pusuk Buhit, dan Gunung Sibayak. Untuk pantainya yang lagi nge-hits ada Pantai Sibolga, Pulau Berhala, Pantai Bali Lestari, Romance Bay, dan Mangrove. Kalau kalian ke Medan, silakan datang ke Museum Rahmat Gallery, museum binatang terlengkap se-Asean.

Pusatnya Kota Medan ada di Lapangan Merdeka. Disitu ada kantor pos dengan bangunan belanda. Rumah cong a fi (orang terkaya pada zamannya), Kesawan Square (daerah paling sejarah di kota medan), mirip Kota Tua Jakarta tapi kecil. Di sekitaran lapangan merdeka ada daerah lonsum alias london sumatera, bangunan-bangunannya masih bergaya belanda dan sering dipakai untuk prewedding.

Sebenarnya, Batak itu meliputi banyak suku. Ada 5 suku dari Batak itu sendiri, nah suku-suku Batak itu sendiri antara lain Batak Toba (suku Batak Toba, adalah satu etnik dari sekian banyak rumpun Batak yang terdapat di Sumatra. Wilayah pemukiman suku Batak Toba meliputi kabupaten Toba Samosir yang terdiri dari Balige, Laguboti, Parsoburan dan sekitarnya). Kedua, ada Batak Simalungun (suku Batak Simalungun, adalah salah satu etnik Batak yang terkonsentrasi di Kabupaten Simalungun Provinsi Sumatra Utara. Wilayah kediaman suku Batak Simalungun berada di antara 2 etnik batak lainnya, yaitu suku Karo yang berada di Kabupaten Tanah Karo dan suku Toba. Bahasa Simalungun sendiri memiliki kemiripan dengan bahasa Karo maupun bahasa Toba). Ketiga ada Batak Karo (Karo adalah salah suku Bangsa yang mendiami Dataran Tinggi Karo, Sumatera Utara, Indonesia. Suku ini merupakan salah satu suku terbesar dalam Sumatera Utara. Nama suku ini dijadikan salah satu nama Kabupaten di salah satu wilayah yang mereka diami (red: dataran tinggi Karo) yaitu Tanah Karo). Keempat, Batak Pakpak dan yang terakhir adalah Batak Mandailing (suku Batak Mandailing/ Angkola adalah salah satu suku dari sekian banyak rumpun batak yang telah lama hidup dalam suatu komunitas di kabupaten Mandailing-Natal, penyebaran juga terdapat di kabupaten Padang Lawas, kabupaten Padang Lawas Utara, dan sebagian kabupaten Tapanuli Selatan yang berada di provinsi Sumatera Utara).  

Di kota Medannya sendiri dominan sih suku Melayu dan batak, sisanya campuran dari jawa, padang, aceh, dan suku-suku. Medan sendiri bahkan terkenal multiras. Di sini bahkan ada Kampung Bali daerah Babusalam, bahkan melayu dekat sekali ke Binjai, ada banjaran yg kental dengan orang banjarnya susah kalau dibilang di medannya.

Lalu di dalam suku kental batak tidak boleh ada perkawinan semarga, nah di sini biasanya yang satu marga itu bersaudara, walau nenek moyangnya gak saling kenal tapi tetap yang semarga itu saudara. Misalnya marga Nasution di Amerika dan Nasution yang di Medan saling suka, nah mereka tetap ga bisa nikah. Dan jika sudah berkeluarga anak yang lahir marganya harus mengikut marga ayahnya. Dengan kata lain, laki-laki itu adalah penerus marga dan anak laki-laki sangat diharapkan dalam sebuah keluarga.

Kalian penasaran gak sih sebenarnya anak Medan itu sama persis kayak yang di quot-quot gitu?
HAHAHAHAHA sebenarnya si IYA etapi yang ditipi itu agak lebay kayanyaaa. Anak medan keras, tapi hatinya dangdutan. Keras keras lembek laaah :p. Terus rata-rata ya orang Medan itu tahan banting, makanya kalo udah merantau keluar Medan pasti bakal hidup dan bertahan di negeri orang eyakkkkk.

Bukan hanya orangnya saja yang keras, di sini bahasanya juga keras dan unik, sini sini kami bocorin dikit,

- motor – kereta,
- mobil – motor,
- satu hari yang lalu – semalam
- lebih dari 1 hari yang lalu – kemarin
- pajak – pasar
- ‘mau ke pasar’ – ‘mau ke pajak’
- pasar – jalan
- ‘pasar berapa?’ – ‘jalan nomor berapa?’
- es kosong – air putih + es 
- mandi(manis dingin) – teh manis+ es

Hmmm….. Di Medan ada panggilan khusus untuk perempuan. Kalau perempuan itu panggilannya adalah BUTET, dan kalau untuk laki-laki panggilannya adalah UCOK. Untuk memanggil kakak laki-laki harus ‘abang’ dan untuk perempuan ‘kakak’.

And the last… FYI, kualitas kapur barus terbaik itu dari daerah Barus, Sumatera Utara dan sering jadi komoditas ekspor.

Gimana? Gimana? Seru kan hasil jalan-jalan kami.. Sedikit banyak jadi tau apa-apa yang spesial dari MEDAN.. Untuk info-info daerah Sumatera lainnya, simak terus perjalanan kami ya gaes. Siyuuu :*


Cc: @tumbloggerkita  @curhatmamat

jstor.org
The Demography of Ambon in the Seventeenth Century: Evidence from Colonial Proto-Censuses

The Ambonese Islands are one of the few areas in early modern Southeast Asia for which sources with statistical information about the demography of an indigenous population are still preserved. In this article an analysis will be made of these sources for the years between 1671 and 1695. Special attention will be paid to growth-rates and population densities.

Gerrit Knaap. “The Demography of Ambon in the Seventeenth Century: Evidence from Colonial Proto-Censuses.” Journal of Southeast Asian Studies, Vol. 26, No. 2 (Sep., 1995), pp. 227-241.

Keep reading

Hingebeak prawn, #throwback pic from our last scuba diving in Ambon
#maluku #scubadiving #indonesia

Down with cold today :(

I wish you all to stay healthy and have a great weekend!

#prawn #shrimp #marinelife #scuba #instascuba #oceanlife #hingebeak #marinebiologyshots #seacreatures #uwpic #scubamag #natgeo #underwaterphotography #padi #wildlife #ocean_magazine #pesonaindonesia #diveindonesia #uwphotography #scubadiving 
#divingindonesia #worldtraveler

by: #indahs_photography

1st day of intrams

Omg. Thank you Lord!!! Nakasurvived ang grade 10 😂 Thank you din po kasi pinatila niyo yung ambon or ulan. Thank you po kasi naka 1000+ yata akong picture, paano ko naman yon mauupload juiceko eedit ko pa ng konti para cool joke nakakatamad wag na nga upload na lang agad 😂 Thank you din po kasi kinilig ako hihihi gwapo niya pa din hays like omg nasa unahan ko siya usap face to face, eye to eye okay landi lang pero nasaktan siya at lumapit yung kaMU niya kaya mas masakit sa part ko huhuhu 😂 Tapos alam mo yung feeling na gusto mo siyang ihug kasi pagod na din siya kaso di mo magawa kasi my kaMU nga 😂 Okay. And last ang pinakamatinde sa lahat, photographer lang nakalagay sa ID ko pero naging sub ako sa kickball and patintero, scorer pero kahit na huhu laking help na yon sa mga officials don no. Okayyyy. Kung binasa mo to ng buo maganda or gwapo ka. Lovelots xx

instagram

Pantai berpasir hitam di jazirah Leitimur pulau Ambon, Maluku.

#instanusantara #instanusantaraamboina #beach #travel #traveling #travelgram #ambon #maluku #travelvideo #videograph #cinematography

Motorboats tip scales in favour of fish predators

London, Feb 6 (IANS) Noise from passing motorboats help double the chances of predators capturing fish as it increases stress levels in young coral reef fish and reduces their ability to flee, according to a study.


This is the first study to show that real-world noise, in this case the common noise of motorboats, can have a direct consequence on fish survival.

“We found that when real boats were motoring near to young damselfish in open water, they became stressed and were six times less likely to startle to simulated predator attacks compared to fish tested without boats nearby,” said marine biologist Stephen Simpson from Britain’s University of Exeter.

Simpson and his international research team used playbacks and real boat noise, to test the impact of motorboat noise on survival of young Ambon damselfish during encounters with their natural predator the dusky dottyback.

“The combination of stress and poor responses to strikes by predators is why these fish became such easy prey,” said collaborator Andy Radford from the University of Bristol.

The research team hopes the study findings would inspire better environmental noise management in coastal areas.

“If you go to the Great Barrier Reef, there is a lot of noise from motorboats in some places. But unlike many pollutants we can more easily control noise,” Simpson said.

The study findings were published recently in Nature Communications.

Slmat sore dari pantai Namalatu. Credit: @g.i.joe_aerial #dji #djiinspire1 #djiworld #aerial #inspire #droneoftheday #cbviews #dronefolio #fulldrone #dronefly #inspire1 #inspirepro #sea #drones #dronestagram #dronesdaily #iamdji #dronelife #clouds #dronegear #gerrygarciano #theskykings #dpichaptermakassar #ambon #maluku #dronephotos #drone #droneheroes #filming #barondaambon http://dronepedia.xyz

And the Award for Squishiest Cake Goes To...

Last March, I thought I had found the squishiest cake in the world. And I might have continued in this state of blissful ignorance had it not been for an airplane snack.

Twice during my trip to Indonesia was I handed a yellow, plastic-wrapped block mid-flight. Twice was I fascinated. Neither time was I sure it was cake.

External image
+ Bika Ambon (a.k.a. The World’s Squishiest Cake) by Sarah Jampel

There were so many tubular air pockets running from the top to the bottom that I figured I was eating something made up of thousands of miniature bucatini noodles. That first flight, I bit right in, using my teeth to tear the springy, resilient thing apart. The second time, I was smarter: I pulled it into pieces with my fingers, using the vertical strands for assistance; I knew to save the custardy bottom, dense with egg flavor, for last.

But what was it? And would I be able to find it below 30,000 feet in the air? Forty years ago, I may never have found this food again. I would have had to say goodbye forever.

All hail the internet. A Google image search of “Indonesian desserts” pulled up lots of photos of the many-layered spice cake spekkoek that was developed during colonial times and the shaved ice dessert es campur—and, eventually, a sole picture of a squat mass that was yolk-yellow, deeply-striated, and glorious.

External image
Photo by James Ransom

What I had eaten on those airplanes, I learned, was bika ambon, and its floor-to-ceiling air bubbles were the result of yeast, its bouncy resistance a product of tapioca flour.

It’s a north Sumatran specialty and a relative (but not a twin) of Malaysian kek sarang semut (known in English as honeycomb cake, beehive cake, and ant’s nest cake), Chinese white sugar steamed cake, and Vietnamese pandan honeycomb cake.

External image
Photo by James Ransom

To make the cake at home (because surely I could not live without the flavor of egg custard in sponge form), I turned to Dr. Good Baker. All I know about Dr. Good Baker is that she (or he) had posted a “Recipe for successful Bika Ambon” on her (or his) blog, and nothing else. With a headnote this earnest, and a website devoted entirely to the recipe, I knew my cake was in good hands:

After 7 attempts at making Bika Ambon I am happy to say that I have cracked the secret of Bika Ambon recipe. I had tried many recipes on the Internet and found out that somehow they did not produce the quality of Bika Ambon that I was happy with. In fact some recipes gave disastrous results. So I was determined to create a simple recipe that is fool proof. After several experiments here it is.

And so Dr. G.B. helped me to crack the code, too. Soon, I had something in the Food52 offices that could pass for the airline’s bika ambon.

Its taste and texture, as Amanda and Merrill put it, are “as if cannelés and crumpets had a destination wedding in Asia.” It’s eggy like challah, and when you add cinnamon and vanilla to the batter, it’s as if you turned that challah into French toast, then concentrated that flavor into a soft yet elastic cake.

If you’re not sure about squishy cake, try the Chocolate Mochi Snack Cake first. But when you’re ready for something more intense, bika ambon is ready for you.

External image

Bika Ambon (a.k.a. The World’s Squishiest Cake)

External image
Sarah Jampel

♥ 1 + Save ▴ View Full Recipe  Serves 8 to 10
  • 300 milliliters full-fat coconut milk, divided
  • 7 grams instant or active-dry yeast
  • 8 egg yolks
  • 200 grams tapioca flour
  • 200 grams sugar
  • 25 grams melted butter
  • 1 teaspoon vanilla extract (optional)
  • 1 teaspoon ground cinnamon (optional)
  • 1 pinch salt
  • Brûléed grapefruit and/or frozen yogurt, for serving

Recipe notes:

  • Bika ambon is most often flavored with pandan leaves. If you can find fresh pandan, use them to infuse the coconut milk.
  • I prefer the cake best when it’s entirely cool and has had a few hours to rest: The flavors get better with time and the squishiness becomes less of a burden (you don’t want to feel like you’re chewing a stress ball) and more of a boon.
  • In this recipe, the cinnamon and vanilla rise to the top to form a speckled, slightly crumbly crust. Do not be alarmed.

What the next squishy cake I should try? Tell me in the comments below!

External image


via Food52 http://ift.tt/1SlqEPm

Jadi tadi pas lagi asik tidur siang lalu dengan semena-mena mimpi dipatok kalajengking, lalu tangan bengkak gede dan gatau gimana ada yang inisiatif mencetin bengkaknya lalu keluar..

..kaya anu >> https://www.google.co.id/search?q=trypophobia&oq=trypo&aqs=chrome.0.0j69i57j0l2.3106j0j4&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=Qa6VbZtVWQgXnM%3A

Kan dafuq:( Sumpah rasanya tuh kaya asli, berasa banget.. bengkaknya, perihnya, anu itu isi dari bengkaknya. Masih berasa sampe gabisa tidur gabisa ini:(

Lalu dengan effort kaka eug beli bika ambon, dan uuuuuuchhh….. Suka sih suka bener rasanya. Enak, tapi waktu itu temen pernah iseng banget motong bika ambonnya lalu iseng nyodorin ke gue yang udah  kaya gini >> https://www.google.co.id/search?q=kue+bika+ambon&client=ms-android-lenovo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi4_LWTs8DKAhUGkY4KHZvrD1QQ_AUIBw#imgrc=Rq07RBy8hcrlnM%3A

Kenapa kue bisa semenyebalkan itu ya:( gak ngerti lagi.


BENERAN MASIH MERINDING ASTAGAH!

Siniloan, Laguna

Me and my squad planned to go here just the day before, but we had so much fun so who the hell cares? Lol. We decided to do a daytrip because our parents don’t know about this. Good thing, two members of our squad live there. And their families are so welcoming they even wanted us to sleep there so we can explore more in their homeland. But of course, we couldn’t. So we just went to Pangil Eco Park, and we did a 30minute trek to witness Ambon-Ambon falls. It was so hard especially it was our first time. We need to climb slippery rocks and we need to swim even though we don’t know how. But everything was worth it when we reached ambon-ambon falls.

WE. SHALL. RETURN.

New blogpost on scuba diving in Pombo Island, Ambon #Indonesia - story and #underwaterimages are included.

Link is available in my bio or visit my blog: indahs.com

This yellow guy is Black combtooth blenny. Have a great weekend!

#blenny #marinelife #scuba #maluku #instascuba #oceanlife #diving #marinebiologyshots #divemag #seacreatures #uwpic #scubamag #natgeo #underwaterphotography #padi #wildlife #ocean_magazine #paditv #natgeo #scubadiving #uwphotography #diveindonesia  #worldtraveler #ocean_magazine #blackcombtooth

by: #indahs_photography

Banda Neira Island - Hotel Maulana

The Banda Islands are a volcanic group of ten small volcanic islands in the Banda Sea, to the south east of Ambon in Indonesia.

I was on a liveaboard dive expedition from Sorong in PNG to Ambon and we had a ‘off-gas’ day visit to nearby Banda Neira Island. 

The Hotel Maulana was quite a famous hotel in its heyday - even rockstars went there to get away from it all - but nowadays the hotel is in poor condition - and kitchen needs a serious makeover!