4

A More Open Approach for the @sfmoma Expansion, Designed by @snohetta

To see more photos from the new SFMoMA, follow @sfmoma and @snohetta on Instagram.

The expansion of the San Francisco Museum of Modern Art (@sfmoma) includes a second entrance and soaring atriums — light-filled and welcoming places where visitors can spend time for free and view art even if they’re not planning a full museum visit. “It’s a way for the museum to say that this is a new gallery, a new type of work, with a new mission to bring people inside,” says Jon McNeal, the project architect at Snøhetta (@snohetta), the firm that designed the expansion.

The elements in the museum that Jon expects will be photographed the most include the entryways, the dynamic new façade of the building and — perhaps surprisingly — the restrooms. “We designed them to be a visual reset for your eyes,” says Jon, describing facilities that relate to the artwork on each floor and are bathed in the same bright color from floor to ceiling, whether magenta or fire-engine red or bright green. “It’s a clear punctuation mark for your visit,” he says. “When you go back to the gallery, it’s as if you’re entering it for the first time.”