Cooper-Joseph-Studio

3

Starlight by Cooper Joseph Studio

Making the entry lobby the core experience for public gathering and to encourage visitors to use the monumental circular stair as primary circulation instead of elevators.

Starlight by Cooper Joseph Studio

The Museum of the City of New York wanted something in their entry lobby to bring their space into the technology age, and Cooper Joseph Studio seemed to have the perfect solution and filled a literal and figurative void in the museum. The installation of more than 10,000 white LEDs suspends from the dome ceiling, set in a perfect circle, displays shifting patterns overtime.

Keep reading

Loft For A Writer & Painter by Cooper Joseph Studio

A reductive palette of black and white instills a minimalist aesthetic that increases the sense of visual order, while providing the small apartment with a clean, stylized character. The black and white palette also maximizes the visual impact of the two-story volume as it enhances the feeling of spaciousness and light. The use of up-lighting further draws attention to the vaulted ceiling plane in the double-height space.

House For Locavore Farmers by Cooper Joseph Studio

The house is 2,200 square feet on two levels. As part of an extensive renovation, the existing north façade, stair, and porch were removed and replaced with a new glass wall and balcony structure.

To improve a prosaic living room, CJS simply removed the floor, opening a dramatic two-story space at the core of the house. Flush white oak millwork bridges the two levels, unifying an interior that is actually smaller than it was.