20% off our Cushions and Gift Wrap to celebrate London Design Festival ends tonight at 12am.

Enter ‘LDF20’ Our Cushions and Gift Wrap are hand screen printed using eco friendly water based inks and made in England. For more info, to see the rest of the collection and to buy click HERE


The Importance of Being Modernist : Facebook | Twitter | Instagram

Made with Instagram

Women on walls. Not women as wallpaper. New article at blog.andyday.com. @mmmigz at UBC.
.
.
#brutal_architecture #brutalism #brutal #brutalist #concrete #climbing #climbing_pictures_of_instagram #climbing_is_my_passion #bouldering #buildering #iloveclimbing #parkour #urbanclimbing #ubc #vancouver #canada #strongwomen #outdoorwomen #seeanddo #shecantrace #thisgirlcan #strongwomenrock #womenwholead (at University of British Columbia)

Made with Instagram

L’Hôtel du Lac in Tunis, Tunisia by Raffaele Contigiani [1970-1974]. The conception of the hotel began shortly after Tunisia gained independence in 1956. The building is ten storeys and stands out from the all white city as a geometrically dynamic work of architecture cast in exposed concrete; it is by far the largest and greatest example of brutalism in the country. Each level grows in length, giving it its distinct inverted-pyramidical shape which is commonly juxtaposed with the hull of ship. The length of the 10th floor reaches 90 meters, twice as much as the foundation.

7

Casa Brutale - OPA

For the super-rich Bond villains of the world, OPA (Open Platform for Architecture) have produced this concept for a cliffside home straight out of James Bond. Overlooking the Aegean Sea, this residence of concrete and glass makes little impact on the landscape besides a rooftop pool (which casts incredible ripples through its glass bottom into the interior spaces) and a set of steps. Follow the steps downward and you’re faced with a full-height, full-width wall of glass providing amazing views out to sea. 

As would be expected from a brutalist concrete home, the interior features of Casa Brutale are minimal and spacious, all set below the most fantastic light show from the swimming pool above. 

See more at: ArchDaily