Benthem-Crouwel-Architects

6

WAÏF: Benthem house

The house was designed for an ‘unusual homes’ competition held by De Fantasie in Almere. The brief was to design a house without taking into account current building regulations. All prize-winners were awarded a plot of land on loan for five years. This meant that the house and its foundations had to be easy to dismantle. In the compact house, the living room is bounded on three sides by glass sheets to gather the surrounding landscape into the house. Sandwich panel walls enclose the private zone comprising the two bedrooms, kitchen and bathroom. The extraordinary construction of the house combats wind pressure in three ways. The space-frame floor structure is attached to a foundation of concrete slabs, stabilizing fins are placed strategically at the seams of the toughened glass sheets and finally two steel tension cables secure the lightweight profiled steel roof borne aloft by the glazing.

Source 1

Source 2

Rotterdam Central Station by Bart van Damme on Flickr.

Via Flickr:
Central Station, Rotterdam, South-Holland, the Netherlands

facebook | website | maasvlakte book 2014 | portfolio book

© 2015 Bart van Damme

Central Station by Team CS architects.

Made with Flickr

¿Qué os parece la nueva ampliación del Stedelijk Museum de Amsterdam? Pues sí, a una bañera… Se trata de un trabajo del estudio Benthem Crouwel Architects que ofrecerá al venerable museo holandés fundado en 1895 un espacio expositivo mucho mayor contando con sus salas subterráneas. La Reina de Holanda inaugurará oficialmente el nuevo museo el próximo 22 de septiembre.