*dkt

zehandlestari  asked:

Halo, apa kabar? Aku dah deket sma doi hampir 2 tahun. Tapi masih gada kejelasan apa apa, pas d tanya jawabnya "sabar dikit, aku lagi siap siap buat kedepannya" slalu gtu jawabannya. Bikin bingung, salah ga kalo mnta kejelasan? Sdgkan kalo aku pergi ga boleh dan kalo aku dkt sma yg lain juga ga boleh. take or leave him?

Kalau ini dibicarakan dalam hal yg lebih serius, kamu bisa kasih penegasan sama dia. Kamu yg menentukan, kamu yg menegaskan. Kalau dia serius, yg dia maksud siap-siap buat ke depannya adalah rumah tangga, dia akan bikin cara untuk gak membiarkan kamu nunggu, gantung gelantungan kayak jemuran, lebih lama. @zehandlestaristari

anonymous asked:

Help me. Dah setahun plus plus saya break dgn dia tapi kenapa sampai skg igt dia stalk dia. Apa yang dia dah buat dkt saya pun tatau. Kenapa tang dia susah sgt saya nak lupakan padahal mcm mcm dia dah buat saya. Macam mana nak move on dengan tenang & berjaya 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Sebenarnya, kita ada dua pilihan. Sama ada nak melupakan terus atau masih tanamkan harapan yang takkan mungkin ada. Dan awak pilih yang kedua.

Cara dia senang je. Awak block semua media social dia, even number dia. Busykan diri awak. Kalau teringat tu em tak boleh nak buat apa lah. Doa jangan lupa. InsyaAllah moga Allah permudahkannya. Dah senyum :)