Je account en blogs beheren

De basis


Hoe kan ik het wachtwoord van mijn account veranderen?

 1. Klik bovenaan in je Dashboard in het Accountmenu op "Instellingen".
 2. Verander naast Wachtwoord je wachtwoord. Klik op "Opslaan”.

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten?

Ga naar onze wachtwoord resetten-pagina, en vraag een nieuw wachtwoord aan. Het kan ongeveer 10 minuten duren voordat je een e-mail van ons ontvangt.

Als je dit een aantal keer hebt geprobeerd maar nog steeds niets hebt ontvangen, neem dan even een kijkje op onze helppagina bij het onderdeel “Wat moet ik doen als ik geen herstellink voor mijn wachtwoord ontvang via e-mail?” voor tips hoe je dit probleem kan oplossen.

Waar kan ik mijn e-mailadres bekijken of wijzigen?

Op het web:

 1. Klik bovenaan in je Dashboard in het Accountmenu op "Instellingen".
 2. Klik aan de rechterkant van je e-mailadres op het potloodje.
 3. Pas het e-mailadres aan en bevestig je wachtwoord.
 4. Sla je wijzigingen op.

In de apps:

 1. Tik op het Account-icoontje (ziet eruit als het silhouet van een persoon) om naar het Account-tabblad te gaan.
 2. Tik op "Instellingen".
 3. Het e-mailadres staat vlak bij de Afmelden-knop.

Opmerking: Je kan momenteel nog geen wijzigingen aanbrengen vanuit de app, maar dit kan wel vanaf je computer of via een mobiele browser.

Hoe kan ik de standaardtaal van mijn account wijzigen?

 1. Klik bovenaan in je Dashboard in het Accountmenu op "Instellingen".
 2. Verander naast Taal je standaardtaal.

Hoe kan ik een nieuwe functie aanvragen?

Ontbreekt er volgens jou iets op Tumblr? Klik hieronder dan op Contact opnemen met het ondersteuningsteam van Tumblr, selecteer “Functieverzoek” als categorie en vertel ons wat het is. We kunnen niet garanderen dat jouw wens het levenslicht zal zien (we doen geen pony's bijvoorbeeld) maar we zullen je ideeën zeker met de rest van het team delen.

 

Je e-mailadres beheren


Wat moet ik doen als ik niet meer zeker weet met welk e-mailadres ik me geregistreerd heb?

 • Zoek in je e-mailaccounts naar berichten die afkomstig zijn van @tumblr.com — noreply@tumblr.com, notification@tumblr.com of support@tumblr.com.
 • Als je een e-mailadres hebt dat meerdere domeinen ondersteunt (bijv. @gmail.com/@googlemail.com, @aol.com/@aim.com, @me.com/@mac.com), kun je je proberen aan te melden met de verschillende domeinen die ondersteund worden door jouw e-mailadres.

Wat moet ik doen als ik weet met welke e-mailaccount ik me geregistreerd heb, maar er geen toegang meer tot heb?

En je hebt werkelijk alles geprobeerd? Dan kun je het beste uitzoeken welke mogelijkheden je e-mailprovider heeft om dit op te lossen.

We kunnen helaas op geen enkele manier verifiëren dat jij de eigenaar bent als je niet langer toegang hebt tot het e-mailadres waarmee je je Tumblr-account hebt geregistreerd en de bovenstaande hulpresources geen soelaas bieden. We geven alleen de eigenaar van de account de login-gegevens. Hoewel het natuurlijk wel een beetje vervelend is, hoef je er niet wakker van te liggen. Je kan altijd een nieuwe account maken en overnieuw beginnen.

 

Je account verwijderen


Hoe kan ik mijn hele account verwijderen?

Laten we er even van uitgaan dat dit een hypothetische vraag is. Hypothetisch gesproken hoef je alleen maar naar de instellingenpagina van je primaire blog of de instellingenpagina van je account te gaan en daar op de "Account verwijderen"-knop te klikken. Hou een paar dingen in gedachten: 

 • Je primaire blog zal verwijderd worden. Als je tweestaps-verificatie hebt ingeschakeld voor je account, word je gevraagd de code in te voeren.
 • Je secundaire blogs waar alleen jij lid van bent worden verwijderd en je wordt ook uit de groepsblogs verwijderd waar je lid van bent.
 • De URL van je blog zal vrijgegeven worden en kan door iedereen gebruikt worden die een blog wil maken.
 • Je kan met hetzelfde e-mailadres als dat je de vorige keer hebt gebruikt een nieuwe account maken. Waarom ook niet.
 • Je kan op dit moment je account/primaire blog alleen verwijderen in een browser (op je computer of in een mobiele browser op een smartphone). Je kan dit niet in de app doen.

Hoe kan ik een secundaire blog/groepsblog verlaten of verwijderen?

 • Op het web: Klik bovenaan het dashboard onder het Account-menu op "Instellingen". Klik daarna aan de rechterkant van de pagina op de naam van de blog die je wil verwijderen of verlaten. Klik onderaan het scherm op "Blog verwijderen" of "Blog verlaten".
 • In iOS: tik op het account-icoontje (het mannetje), veeg op de naam van de blog naar links en selecteer "Verwijderen" of "Verlaten".
 • In Android: tik op het account-icoontje (het mannetje), dan op de drie puntjes en selecteer "Deze Tumblr verwijderen" of "De groep verlaten".

Als je het enige lid van de blog bent, dan zal "Blog verwijderen" de blog verwijderen van Tumblr en de URL vrijgeven voor gebruik door iemand anders. Als de blog nog minstens één ander lid heeft, kun je de blog niet verwijderen maar wel verlaten met de optie "Blog verlaten". Als je de enige beheerder van de blog was, zal een ander lid automatisch beheerder gemaakt worden. Je vindt hier meer informatie over het beheer van groepsblogs.

 

Bevoegdheden van applicaties


Er zijn honderden applicaties en websites die compatibel zijn met Tumblr. Sommige hebben extra bevoegdheden nodig om berichten te maken of toegang te krijgen tot je Dashboard, de personen die je volgt en de berichten die je leuk vindt. Wanneer dit gebeurt, word je gevraagd om "deze applicatie toegang tot je Tumblr-account te geven”.

Deze toestemming geldt voor volledige of beperkte toegang. Volledige toegang geeft de applicatie of website de bevoegdheid om je berichten te maken en bewerken.

Je kan de toegang van applicaties op elk gewenst moment weer intrekken bij het Apps-deel op je Instellingenpagina. Omdat we deze applicaties niet hebben gebouwd (en dus geen toegang tot ze hebben), kan Tumblr er geen ondersteuning voor bieden. Neem contact op met de makers van de applicatie of website als je vragen hebt.