Vitamin C pomaže telu da apsorbuje gvožđe, koje je neophodno za formiranje hemoglobina.

Takođe igra važnu ulogu u proizvodnji kolagena, koji je neophodan za rast i popravku tkiva u telu. Vitamin C se nalazi u citrusima, paradajzu, krompiru, brokoliju, prokulju i zelenoj paprici.

Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za naše zdravlje. Učestvuje u mnogim procesima u telu, uključujući formiranje kolagena, apsorpciju gvožđa i održavanje funkcije imunog sistema. Nivo vitamina C može se smanjiti zbog različitih faktora, uključujući lošu ishranu, stres i određene lekove. Nedostatak vitamina C može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući umor, slab imunitet, pa čak i depresiju.

C 1000 Plus je dodatak vitamina C kompanije Calivita. To je jedan od najpopularnijih dodataka u liniji kompanije i dobio je oduševljene kritike kupaca. Ovaj moćni dodatak obezbeđuje punih 1000 mg vitamina C po porciji, što ga čini odličnim načinom da povećate dnevni unos ovog važnog hranljivog sastojka. Vitamin C je neophodan za mnoge različite funkcije u telu, uključujući zdravlje imunološkog sistema, proizvodnju kolagena i još mnogo toga. C 1000 Plus takođe uključuje bioflavonoide, koji su moćni antioksidansi koji mogu pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja. Ovi flavonoidi takođe rade sinergistički sa vitaminom C kako bi poboljšali njegovu apsorpciju i efikasnost.

Ako tražite visokokvalitetni dodatak vitamina C, C 1000 Plus je odlična opcija. Napravljen je od čistih, moćnih sastojaka i uključuje bioflavonoide koji povećavaju njegovu efikasnost. Ako ste zainteresovani da ojačate svoj imuni sistem ili zaštitite svoje ćelije od oštećenja, C 1000 Plus je odličan izbor. Vitamin C je važan nutrijent koji igra ulogu u mnogim funkcijama tela. Neophodan je za stvaranje kolagena i pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja. Vitamin C je takođe snažan antioksidans, što znači da može pomoći u zaštiti vašeg tela od oštećenja ćelija izazvanih slobodnim radikalima. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti vaše ćelije.

Bioflavonoidi su jedinjenja na biljnoj bazi koja imaju niz zdravstvenih prednosti. Smatra se da poboljšavaju efekte vitamina C i pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja. C 1000 Plus uključuje dve različite vrste bioflavonoida, hesperidin i kvercetin, za maksimalnu efikasnost.