youtube

M E T H C O A S T bitches.

aku tak marah kau pilih die…tapi yg aku marah kenape kau bagi harapan kat aku..kau tahu aku suka kau dh lame…aku selalu ade untuk kau..mase kau sedih..mase kau susah…bila aku tanye…kau cakap kau tak nak ade komitmen..kau takut terluka lagi..pastu kau cakap kat aku..walau beribu lelaki dtg kalau aku jodoh kau tak kemana..kau cakap kau dh malas nak berharap…tup tup..bile si dia dtg..hanya dlm mase seminggu kau dah cair dgn die..sekarang kau brrsayang2 dgn die dpn aku…mane hati kau? mane ayat2 yg kau bagi kat aku dulu…Kenape mesti kau bagi harapan kat Aku Capital A?!?!?!
jujur sekarang aku masih terasa dgn ayat last kau bagi kat aku..kau hina aku lah sial!!!!

Name: Sandra
Nicknames: I don’t have any nicknames
Birthday: August 7
Time and Date: 7:38 pm 11/18/14
OTPs: phan,jaspar,Larry stylinson ( I don’t really “follow” 1d but, just by following my friend stfuallysa they’re suddenly one of my OTPs lol ) a joke one is Taylor swift and Kanye west ( hints the name tanye wift)
What I last said to a family member: okay ( descriptive right )
A place that makes me happy and why: target because cheaply-made products are so exciting to me ( I seriously have no idea what to say other than my home which sounds too cliché )
How many blankets I sleep with: one
Favourite beverage: tea and literally any type of soda
Last movie I saw: either “scary movie 5” or “grown ups 2” I don’t go to the movie theatre that often
Something I plan on learning: how to speak Italian, Spanish, and French
A piece of advice for my followers:
-don’t overthink things
-be yourself
-try not to worry too much
-you were put on this earth for a reason
-before you make a permanent decision during a bad time just think of all the good times to come
-someone is always there for you wether it be a family member, friend or even me (my ask is always open)
-you aren’t alone in any situation there is always someone out there who knows how you feel
-while it may not be many, people love you and care about you
-love yourself before you want anyone else to
You have to listen to these songs: king for a day (pierce the veil), miss Jackson (panic! At the disco), cheatercheaterbestfriendeater (never shout never), welcome to the crossroads ( Dylan Owens), sleepwalking (bring me the horizon), the black parade (my chemical romance), perfect (Emma Blackery), happy little pill (troye Sivan)
I tag
stfuallysa
hipster-librarian
the-life-of-an-internet-addict
danishellaonfire
vlogzilla
theyoutubefangirl
phan-with-cheese
danshothobbithair
danaphillionosaur
phanscuddles

Nevhiz Tanyeli ve sanat geçmişi

Nevhiz Tanyeli ve sanat geçmişi #NevhizTanyeli #sergi #ressam #resim #sanat #kultur

Ressam Nevhiz Tanyeli (73), Ankara Galeri Nev’deki kişisel  sergisi ve İstanbul’da ARTİST Sanat Fuarı Onur Sanatçısı olarak  izleyicilerle buluşuyor. Tanyeli, sanatı oyun gibi gördüğünü anlatıyor

1960’lı yıllardan bu yana, Türkiye’de resim üzerine çalışmalarıyla yer etmiş 1941 doğumlu sanatçı Nevhiz Tanyeli, kişisel sergisiyle, Ankara Galeri Nev’e, ‘Onur Sanatçısı’ olarak da ARTIST 2014 24.…

View On WordPress

nape aku suka kau?? hm entah lah. nak wat camne. dah hati aku suka kau lol. tpi skunk aku dh tk sgt suka kau. sbb ape? ofkos lah sbb aku suka adek kau. hm aku pown tk paham npe aku nk kne suka korg berdua nih. sometimes rse mcm “tkde org lain ke dlm dunia nih yg aku bole suka selain korg?”. tpi ape bole bwt kan? aku suka kau pown sbb mse kau amek aiman time balik dri perkampungan ilmu taun lpas tuk dak pmr. i donno why kau nmpk hensem sgtt time kau drive kete tuh. aduhhh pls jgn tanye lah npe aku bole terfall in love kt kau. padahal mse first time org kate kau tuh abg aiman, aku just ckp “hm aiman lagy hensem dri kau”. tup tup tetiba je aku bole tersuka kau haha. pelik tak? then aku just nk try stalk kau kt fb cmtuh. pastu jmpa lah account fb kau. pastu aku add jelar. but sumpah tk terlintas pown dlm kepala otak aku nih nk get to know kau lagy rapat (means borak nan kau lah). tpi bile kau dh approved request aku, aku just mcm “hm try ar tegur, mne tau dye okay”. then kite tkar2 no gituww (alah biase ar taktik ginih). then kite pown start wc n bla bla bla (malas nk cite sbb dh byk kali ulang kisah ‘cinta’ aku yg pathetic tuh) hm sometimes aku rse cm “better aku tkyh jmpa kau kalo aku tau kau akn tinggalkn aku one day”. hm tapi bwt pengajaran ape slah nye ye dak? haha. whatever jelar. anyways thanks ar jadi org first yg bwt aku sakit aty. at least kite tkkan jmpa dh after this. so lame2 tuh aku pown dh start lupakn kau sbb dh lme kite tk wc (hm lbih kurg cmtuh lah) tpi ade ar rse suka agy sbb aku suka tgok kau. HENSEM !!! everytime kau amek aiman kt sch, aku ade ar usha2 kau skit (hm tklah skit sgtt sbb kalo skit sgt cm rugi plak - k straight to the point, BANYAK) alahh lek ar. aku bkn usha kau sorg je. adek kau pown aku usha sbb aku suka dye. sbb kau penah ckp aku gedik or pape jelar, aku cm menyampah skit ar nan kau (tkleh nk nyampah byk sbb kau still ex-crush aku haha) igt agy time naik kete skli nan kau tuh. aduhhhai kau tk ckp sepatah pown doe. lek ar aku tkdenye nk usha kau pown. aku pandang luar je kot time kau drive tuh (yelaa aku pown nervous gak doe). tpi ade ar aku usha skit tgn kau but tk lame pown (mstylah usha skit kalo tk melepas aku) dah lah duk blkg kau je doe. camne tak happy?? haha. aiman sruh duk sblh kau mula2 but aku tk nk sbb segan. yelar dh penah wc bagai then nk duk sblh kau (mmg TAK ar jwpnnye) lagypown nnti kau plak yg nervous nk bwk kete haha. so aku tk kesah pown duk sblh ihsan. bkn bwt pape pown en? pastu yg lawaknye ifan ckp kat aku sruh ckp kt kau “thanks abg”. ahhaha bapak lawak doe. mmg tak ar aku nk ckp cmtuh nan kau. tuh nme nye tak tau malu. tpi aku ade ar ckp nan kau skit “eh dah dah” sbb kau nk ke dpnkn lagy kete (kau gile ke ape! kalo abah nmpk aku naik kete nan laki mmg mati kutu ar aku nk jwp) tpi abah tau jgak. so aku diam jelar (redha jelar yg abah mmg over-protective orgnye) rsenye tuh mcm moment yg best gk ar dlm hdup aku. at least aku prnah naik stu kete nan crush aku even kau diam je. tpi msty kau nk ckp aku gedik en?? hm kesah pe aku?! bnde dh jdi so what? peluang cmnih dtg skli je so aku rembat ar. aku tipuu aiman kononnye akak aku mlas nk ambek aku pdahal dye ade je kt umah. hehe nmpk tk kelicikan di situ. pape pown berkenalan nan kau tuh mmg satu kenangan yg aku tkkan lupa. sbb kau ajar aku jgn percaya laki senang2 je. jgn mudah jatuh suka kt someone yg kite tk pasti. thanks sbb hadir dlm hdup aku. sorry sbb aku prnh tipu kau. sorry sbb aku suka kau. and sorry sbb aku nmpk gedik kt mate kau. aku tk perfect okay. thanks for make my day mse bln ramadhan taun lpas. aku rindu kenangan tuh sume. tpi sumenye dh over. kau dh tk knal aku n aku pown dh tk knal kau. noktah gitu. bye akmal zuhaily ♥

Motivasi diri

Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kite akan berada di alam mahsyar. para sahabat rasulullah saw tanye,mahsyar kat mane? Jawab rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mane bumi ini dihamparkan. tak de pokok,tak de sungai,gunung ganang,tempat berteduh dan tiada bertepian.ini terjadi bile malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali. kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. lalu manusia bertanye sesame sendiri,dimana kita? Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar. bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi adam sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang bersangatan serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar.rujuk surah yasin ayat 52-54. ditambah dengan binatang lagi, jadi tak dapat dipastikan jumlah makhluq pada hari tu. Saidatina Aisyah ra pernah bertanya rasulullah saw, tidakkah kaum lelaki memandang aurat wanita.lalu dijawab nabi saw dengan memetik ayat quran, pada hari itu semua manusia sibuk dengan urusan diri sendiri.rujuk surah a’basa ayat 37(80:37). 

Ada yang ke mahsyar dengan menunggang binatang,ada yang pergi dengan mukanya, ada yang berjalan,dan yang istimewa dibawa oleh malaikat munkar dan nakir. bila sampai di mahsyar,perbicaraan tak berjalan lagi.kena tunggu entah berapa lama. lalu keseluruhan umat manusia tadi pergi kepada nabi adam as hanya untuk meminta syafaat untuk Allah percepatkan hisab. jawab nabi adam dia tak boleh bagi syafaat kerana dia pernah melakukan dosa. pergilah seluruh umat manusia ini kepada seluruh rasul ulul azmi, bermula nabi nuh,musa,isa, dan ibrahim tetapi diorang semua hanya berdoa keselamatan diri masing2. lalu pergi semua manusia kepada nabi muhammad saw,lalu baginda berdoa dan Allah memperkenankan untuk mempercepatkan hisab.

Bayangkan semasa menanti perbicaraan,ada orang dah mintak kat Allah awal2 agar disegerakan masuk ke neraka sebab tak tahan lamanya berdiri di mahsyar. bayangkan ruang yang ada hanya untuk meletakkan tapak kaki kite je, dek padatnya manusia pada hari tu. 
Sebelum hisab bermula, kitab3 amalan kite akan turun dari arash. mase tu tahulah kite tangan mane yang sambut kitab tu. kalaupun tangan kanan yang ambil kitab kite, masih tak menjamin kite ke syurga. kemudian Allah panggil sorang2 untuk dihisab. sebelum Allah mule hisab, Allah suruh kite bace semua amalan yang tercatat dalam buku kite disaksikan semua manusia. tak de satu pun tertinggal. lepas habis bace Allah akan tanye kite 3 soalan. 
1)adakah terdapat pahala kamu yang tidak dicatat oleh malaikat raqib dan atid 
2)tak ingat 
3)apa alasan kamu atas segala dosa yang kamu lakukan. 
Setelah ditimbang di al mizan,didapati pahala kite melebihi dosa kita. seolah-olah sikit lagi kite ke syurga, tetapi final check Allah buat. Allah tanye kepada semua orang, siapa yang kenal kita sila tampil kedepan untuk menuntut hak mereka. antara yang mula2 bangun adalah anak isteri keluarga, jiran2, kawan2, etc. jika ada hak mereka yang tidak ditunaikan, pahala kite tadi terpaksa bagi kat diorang. Jika pahala dah habis, dosa diorang pulak kite tanggung (ini yang dimaksudkan suami akan tanggung dosa anak2 dan isteri). 
Kita yang perempuan, jagalah diri kita. Sebab apa yang kita buat tak effect diri kita sorang, tp effect jugak orang2 yang kita sayang. Ayah kita, abang dan adik2 lelaki kita, suami kita. Kalau betul sayang mereka, lindungi mereka, jangan jadi penarik mereka ke neraka.. Tutup aurat, jaga maruah, jaga akhlak, jaga agama kita.
Hari mahsyar hari yang sangat dahsyat. Kata ustaz, hidup di dunia janganlah kite kejar populariti,nak terkenal,takut tak tertanggung kesannye kat akhirat nanti. Kedua,jagalah amanah dan kejujuran kite sebab pada hari tu amanah dan kejujuran kite akan membantu. 
Yakinkah kita tergolong dlm golongan mereka yang terpilih Allah ke syurga? Nak masuk syurga bukan senang.. Bukan jgk simply boleh masuk dengan baik sorang2.. so jom sama-sama bantu diri dan kawan-kawan.. Moga Allah tolong kita di hari pembalasan nt. Amin.. ps: Kawan yang sharing ni mintak didoakan sekali… 
Terdapat dua jenis manusia 
1. Bila dia baca dan lihat ilmu ini dia abaikan.. 
2. Bila dia baca sesuatu yg bermanfaat dia sebarkan.

Name: Sandra
Nickname: I don’t really have a nickname but some people call me Sandi
Birthday: August 7
Sexuality: heterosexual (straight)
Height: 5’ 4
Time zone: Eastern?
Time and date: 5:46 pm November 18, 2014
Average hours of sleep: anywhere from 7-9 
OTP’s: phan, troyler, and a joke-ish one is Taylor swift and Kanye west (hints the name “tanye wift”
What I last said to a family member:”I’m not hungry anymore” yeah it’s dinner time lol
One place that makes me happy and why: Target because I have a deep passion for cheaply-made products 
How many blanket a sleep with: one
Favorite beverage: “Gold Peak sweet tea” and literally nothing else
Last movie I saw in the cinema: “Scary movie 5” or “grown ups 2” I don’t go to the theatre often
Three things I can’t live without: family, friends, and internet access 
Something I plan on learning: What I want to do with the rest of my life
A piece of advice for my followers: it’s okay to not be happy constantly, you are never alone there is someone always willing to listen to you wether it be a family member,friend,or even me. Don’t worry over silly things. Be yourself no matter what age. don’t over think things. Love yourself before wanting anyone else to. There’s someone for everyone. And the biggest of all you matter you were put on this earth for a reason times will be bad but don’t let those bad times but just think of all the good ones to come.
You have to listen to these songs: Fake Plastic Trees by Radiohead, Micro Cuts by Muse, Put The Gun Down by ZZ Ward (can’t help but sing it), Skinny Love by Birdy (cover of Bon Iver), Shake Me Down by Cage The Elephant, Sweet Disposition by The Temper Trap (remix is good too), Starman by David Bowie, 2.5 Mg Just Ain’t Enough For me by FrnkIero and the cellabration, and Youth Without Youth by Metric. Yep yep.

No offence, Monday, but I’m ready for Friday.
#monday #goodmorning #workweek #backtowork #watercolor #brush #lettering #script #calligraphy #thedailytype #typography #goodtype #colorful #bright #typeverything #typedaily #dailydoodle #sketch #happy #handwritten #freehand #handdrawn #letters #goodmood #officelife by tanye_type http://ift.tt/1AUMT8a