Watch on theonlyark.tumblr.com

M E T H C O A S T bitches.

Since I’ve been tag by @ain_noorliyana , here’s #20facts about me. 😉

1) My full name is Amierul Ataa Bin Roslan. My close friends call me Ataa. Yg baru kenal dan kategori lain ( 👲👳😸🙉👽 ) panggil Amierul.
2) Currently studying Banking in UUM🌳. And kalau org tanye kenapa amek banking, I’d say “why not” 😏
3) A man with a girl’s voice. Ni lah masalah yg tak boleh nak dielak. Hanye beberapa org je yg faham dengan “masalah” ni. *Sigh 😓 p/s, kalau nak dengar suare, scroll le bawah sikit smpai jmpe video. Jangan nak carut pulak 😑👊
4) Madly in love with #ChristinaAguilera ! *Bow down to the Queen* 👸 Totally adore her powerful voice, simple yet fashionable fashion sense, and attitude. Yes, I’m a #Fighter ! ❤️
5) Bila sorang2 nampak normal 🙇 Tapi bile ada dgn kawan rapat, terserlah ke”abnormal”an. Nak2 dapat kawan yang satu kepala, memang semua benda jadi. 👬👫
6) Suka gila baking. 🎂🍰🍪Semuanya bermula bile ikut mama kite ke kedai jual perkakas kek. Setakat ni smuanya menjadi sbb buat dengan penuh kasih dan sayang. 😍😘❤️
7) Sangat tidak suka dengan semua jenis serangga. 🐛🐝🐞Terlompat2 dalam bilik kalau lipas masuk bilik. 😅
8) I’m a singer with a bad vocal. 👦🎤🎶 Nak nyanyi lagu #CA, tp nak sampai note yg tinggu tu alaaahaaii, semput kite. 😷 Tp kalau nyanyi lagu #Yuna kire sedap jugak laa. Ade yg pernah puji hokayy ! So, kire not bad lah kan? Ke dia puji sbb nak suruh aku diam ? *Persoalan 😲
9) Ramai yg kate muka kite teramat lah garang 😤 *ikut muke mama kite*
10) I’m still single. Have a few crush here and there. 💕 Sape je yg xde kan ?
11) Nampak je pendiam, bile dengan kwn rapat, mulut mcm Cek Kiah Propa. 🙊
12) Suke menari salsa, tp menari mcm nokharom ! 💃
13) Shopaholic yg xde duit. Tragis sangat! 😭
14) Ticklish esp kat perut and kaki. Sape cube mmg gile. 👊😼
15) Quite reliable jugak lah kot. Eh? Mcm xjugak kot.
16) Bercita2 nak ke Paris, The City of Love ! ❤️✈️
17) Sensitif gile. Lepas tu suka pendam. Perghhh 😞😣
18) Suka menjerit. *Dalam kereta dan dalam bilik sahaja* 😁
19) Cepat sangat terpedaya dengan tipu muslihat. Sbb tu asyik kene prank. *Sigh 😅
20) Saya sayang parents, bestie, friends, kucing, semuanya lah! Muahh 👨👩👦👧👶👬👭

Asyik nak ikut orang je. Asyik nak meniru orang je. Lama-lama hilang identiti.

Tanye diri sendiri nak jadi siapa sebenarnya.
Diri sendiri ke dia?

Watch on skep09.tumblr.com

Kol “tanye awak kemana mana?Kalau dia ckp tak kemana bermakna dia jodoh sebab kalau jodoh tak kemana.Hero class is back! @zahidzin

Kız İsimleri ve Anlamları- T-U-Ü Harfi

T
Tansu: Şafak rengi vurmuş su
Tanyeli: Şafak vakti esen rüzgâr
Tayyibe : İyi, hoş, çok temiz
Tennur : Teni nurlu, aydınlık olan
Tezer : Çabuk ve erken
Tuba / Tuğba : Cennette var olduğuna inanılan ağaç
Turna: Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaşayan göçmen kuş türü
Tutam: Parmak uçlarıyla alınabilen / Tutmaktan
Tutku: İradeyi aşan güçlü coşku, ihtiras
Tülay: İncelikle, düşünce ile ilgili
Tülin : Ayna
Türkan: Hakana saltanatta ortaklık eden eşi
Tünay / Tunay: Mehtap, ay ışığı, gece görülen aydınlık

U
Ulviye: Yüce, yüksek, gökle ilgili

Ü
Ülfet: Alışıklık, dostluk, yakınlık duymak
Ülker : Gökyüzünün kuzey kıyısında bir yıldız takımının adı
Ülkü : Ancak düşüncede var olan şey
Ümmiye : Okur yazar olmayan kadın
Ümran: Mutluluk bolluk bereket / Bayındırlık
Ünsel: Ünü sel gibi aşan
Ünseli: Ünü sellere benzeyen

Kız İsimleri ve Anlamları- T-U-Ü Harfi

T
Tansu: Şafak rengi vurmuş su
Tanyeli: Şafak vakti esen rüzgâr
Tayyibe : İyi, hoş, çok temiz
Tennur : Teni nurlu, aydınlık olan
Tezer : Çabuk ve erken
Tuba / Tuğba : Cennette var olduğuna inanılan ağaç
Turna: Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaşayan göçmen kuş türü
Tutam: Parmak uçlarıyla alınabilen / Tutmaktan
Tutku: İradeyi aşan güçlü coşku, ihtiras
Tülay: İncelikle, düşünce ile ilgili
Tülin : Ayna
Türkan: Hakana saltanatta ortaklık eden eşi
Tünay / Tunay: Mehtap, ay ışığı, gece görülen aydınlık

U
Ulviye: Yüce, yüksek, gökle ilgili

Ü
Ülfet: Alışıklık, dostluk, yakınlık duymak
Ülker : Gökyüzünün kuzey kıyısında bir yıldız takımının adı
Ülkü : Ancak düşüncede var olan şey
Ümmiye : Okur yazar olmayan kadın
Ümran: Mutluluk bolluk bereket / Bayındırlık
Ünsel: Ünü sel gibi aşan
Ünseli: Ünü sellere benzeyen

Bismillahirrahmanirrahim.

The beginning of labeling. Yg nie try dulu kalau ade rezeki lebih yat promote design baru ya.


Yat baru start mencuba. If ada kekurangan pada setiap jahitan or design mintak maaf ya. Sehabis baik yat try kemaskan setiap pattern yg dibuat

😅😅😅

For those yg nak tanye harga ke nak deal design ke bole je whatsapp terus. Ade time design tu yat kena amek masa nk kena buat sbb ikot kesesuaian kann. Tapi bole tolerate lagi.

Dun worryy ! Keep supporting yaaaa 😘😘😘

(at Order please whatsapp : 017-3750767)

This is an open letter untuk kau sial! Dulu aku ade jugak kesabaran untuk perangai kau yg burok ni. Tapi this time round, aku da give up sial. Kalau kau tk puas hati, kau buka mulut kau la sial. Kau pikir kiteorg boleh read your mind pe? Tak habis2 merajok! Kau pikir lawa la tu perangai mcm budak baru nak maju! Eh grow the hell up la siol!! Org takde masa nak layan kau punya mood swing. Da bagos tu aku tanye kau whats wrong tapi perangai kau tetap sial! Tu pasal kau tak pernah bahagia. Kalau lain kali kau merajok2 lagi mcm gini eh, tu kau punya pasal aku da tak peduli lagi. Sial la perangai daripada dulu tak berubah!

Sharing drpd client yg merupakan antara top management sebuah resort di Shah Alam:

Ade sorang staff sy ni, selalu sakit2 belakang. Bnyk kali dah suruh pegi buat check up, tapi tak pegi2 sbb takut. The end kena paksa baru buat check up, di KPJ Shah Alam. Result?

Slip disk yang dah teruk, doctor cakap kenape lambat sangat datang? immediate operation perlu dibuat atau boleh jadi paralyze. Estimate cost Rm 30,000. Insuran company hanya cover Rm 20,000. Lagi Rm 10,000 tu kena pakai duit sendiri. Macam mane nak buat?

HR pun dah pening kepala, so kena buat agreement HR bayarkan dulu kemudian tolak gaji tiap2 bulan ikut persetujuan. Lagi kesian, wife die pulak baru diagnose kena kanser.

Client sy tanye, kalau mcm ni boleh ambik personal insuran lagi tak? Jawapan sy, boleh cube nak apply, tapi no guarantee akan dapat.

Ape yg kite belajar daripada pengalaman org lain?
Nak ambik sekarang atau tak tau bile?
Yg dah ada policy, jagalah policy anda, bukan senang nak dapat. Somehow, kite tak tau bile kite akan pakai. Mungkin esok, lusa, next week.

Text
Photo
Quote
Link
Chat
Audio
Video