rindu bertamu dikalbu. setahun lebih dah kembali ke tanah setelah buat umrah di sana. namun kenangan manis ini tak mungkin bisa hanyut ditelan masa. keindahan rumah Allah yang tiada tolak bandingnya dari menziarah negara-negara lain. alhamdulillah ini kali pertama ak keluar dari malaysia. dan tempat pertama ak jejak adalah #makkahalmukarramah . mendarat je di #jeddah ak berasa sgt berdebar. layak kah aku. ak bersyukur kerana menjadi salah seorang hambaNYA yg diberi petunjuk. tiada apa yang ak pinta melainkan sentiasa bersederhana dlm apa jua keadaan. aamiin. #syahirahathirah #instariys

terima kasih bagi kad jemputan ni kepada kami as your senior. rasa di hargai.


insyaAllah akan hadir.
hadir kerana menghargai undangan.
hadir kerana tiada yuran dikenakan untuk senior.
actually, hadir kerana membantu untuk habiskan makanan sahaja. (membazir itu kan amalan syaitan.) hehe


tema tak ikut pon. bukan nak langgar rule, tapi lebih baik ikut rule yg spatutnye kan. ;) hanya bersederhana dalam penampilan. yang penting as pemakai, diri ini hadir dalam keadaan menutup aurat dan selesa. :)
*yangberbahagiadato’tutakblehblaa -.- <- itu seniri punya kerja. (bila dtg wink2, cenggitu le) *tengok no siri tu! hehehe tanx to kakpqah kerana sudi tukr kad. no #179 tu main point nye skrg. :D
#dinner #persatuansiswasiswidiplomaperakaunandansistemmaklumatperakaunan #iamaccountinginformationsystemsstudent #uitmperlis #persida #DAIS #AC120 #syahirahathirah

L.i.K.E


ada bermacam-macam sebab kenapa orang ‘like’ sesuatu status/gambar.


kenapa saya ‘like’ ?


saya like sebab saya suka :

1) tengok gambar yang di post

2) baca ayat yang berkaitan dengan post

3) baca perbualan di comment

4) gambar yang di post layak untuk di ‘like’

5) saya tak reti nak ‘comment’

6) saya tahu gambar itu okaiyh, memberi motivasi dan ada nasihat disebaliknya

7) saya hanya tahu ‘like’ je

*thereasonwhyilikethepicture ;)

#syahirahathirah #instariys

Assalam bulan september.


jadual exam ni saje nak share. biasanya #bfftj tu suka tnya ‘tyra, exam bila?’. sebelum tanya, meh sini nk bgtwu. complete ye ni. hehe

apa-apa pon ia sudah dimaklumkan kepada abah dan mama. Sebab mereka nak anak-anak kumpul kat rumah before raya haji, insyaAllah. mama dah tawu, jadi my parent have their owned planning for ‘new place’. ;)


*diri ini mohon maaf kepada mereka yang pernah saya buat mereka terasa mahupun terlanjur bicara. tiada apa yang kuharapkan, melainkan segalanya akan dipermudahkan olehNYA.

*goodluckbuatmerekayangsedangmenghadapipeperiksaanakhir. #Allahyuftahalaikum :) #syahirahathirah #instariys #uitmperlis

ceritara ahad.

wokeup in the early morning. prepared breakfast for guest. just a simple which is ‘pulut’ and ‘sardin’.
-ubat rindu air tangan mama.-

lunch at rumah terbuka ‘Family Catering di Gelung Pepuyu’ and planning for rumah terbuka at Cawangan Pas di Titi Gantong. but, it cancelled cause of tired.
rush sending friend to her granny house. tapi petang tu sempat lagi pergi Tesco and Billion Seri Iskandar. bawak dyorg jalan-jalan sekejap then baru hntr. (gmbr atas)

malam, berangkat kembali ke perlis. alhamdulillah selamat sampai pkol9 pagi pada #2september2013 dan kembali jadi anak perantau.

*menuntut ilmu bukan di negeri sendiri mendidik seseorang itu berdikari,mengenali diri, mengenali apa itu realiti dari hanya reti berfantasi.

-diri ini adalah anak gadis yang tahu apa yang dikehendaki. namun masih mencari sesuatu yang pasti. aida tanggungjawab yang menanti. biarlah ia menjadi rahsia hati- i have my own mission :) #syahirahathirah #Instariys #tescoseriiskandar #billionseriiskandar #yangtertutupituindah #iamhappywithmylife #alhamdulillah subhanallah walhamdulillah wala ila haillallah allahhuakbar wala haulawala quwwatailla billa hila’liyila’dzim

Beliau adalah ketua keluarga.
Beliau adalah sultan dihati kami.
Beliau adalah raja dihati mama.
Beliau adalah insan yang berterus terang dalam kehidupanku.
Beliau adalah insan yang rakanrakanku kata muka sama macam mama.
Beliau adalah insan yang tak kenal apa itu letih dan penat dalam mencari rezeki untuk kami sekeluarga.
Beliau adalah insan yang bukan mudah untuk dilihat dengan air mata.
Beliau adalah seorang yang diminati di Instagramku kerna memperoleh rating tertinggi atas ‘wajahnya yang nakal di kamera’.
Beliau adalah seorang yang hebat.
Beliau adalah waliku.
Beliau adalah insan yang dikenali oleh temantemannya sebagai Haji Suhaili.

Beliau adalah abahku.

#terimakasihAllahkeranamenjadikanakusebagaianaknya #syahirahathirah #Instariys

dear IG friends, sy bru install kembali #LINE hehe. tetibe pula rasa mahu install. terima kasih follow IG sy. andai rajin, jemput follow #LINE and #WECHAT. user id is syahirahathirah797. :) tapi most gambar sy hanya share di IG. x rajin share to other social networking account. #syahirahathirah #instariys

Rindu bertamu di kalbu. Walau distance yg memisahkan kami, walau masa yg memisahkan kami, walau rumah yg memisahkan kami. Kami tetap #bfftj . Kami tetap rapat. Adakah kerana ada #whatsapp , #instagram. #Tumblr. #Twitter, #facebook ? apa yg pasti, doa menjadi saksi sesuatu ukhwah. Kerana semuanya telah tertulis di luh mahfuz lagi. Ukhwah yang terbina persis sekumtum bunga meskipun kini kita terpisah demi kasihNYA. Namun cebisan kenangan kita sentiasa bermain di bayangan mata. Detik waktu yang berlalu menjadi memori kau dan aku. With love for u, @fatihahharun . From tyra (syahirah athirah) :) #syahirahathirah #instariys

Gambar atas is my dear mama. Mama pernah tanya, masa tu belum lagi hari ibu. ‘Kak, ble hari ibu?’ Den jawab ‘akk xsure le ma. Hehe ’ dlm hati„ fon set 8hb. Err tanpa disedari„ mama jawab ‘pada ma lah kann, harihari ary ibu. Xyh nk tgh date nye’. Dengan segera den respond ‘haah, btol2. Harihari ary ibu’. *Pd ak, hari ibu untuk ak adalah setiap detik dimana kita sentiasa gembirakan hati mereka. Jauhi air mata kesedihan ibu bergenang di wajah mereka. :) #spent #time with #mama. #syahirahathirah #instariys

Feeling : sebak plus nangis wooo!. huhuhu bismillahirrahmanirrahim. Sem ni adalah sem dua buat mereka dan sem ke empat untuk ak di #kesinai4 #UitmPerlis . Moment yg insyaAllah ak xdpt lupa krana mengalir jernih air mata. Sedih pulak berpisah dengan adik adik ni. Maklmum lah, sepanjang sem ni„„ mereka lah tukg layan gilagila. Tukg layan melawak. Mereka jgak lah tukg buat lawak since kakak diorg ni otak pusing pusing. Bilik 024 terima kasih kerana benarkan kami menetap disitu. Benarkan kami coret kenangan di situ. Benarkan kami melukis warna warni kehidupan sem baru di situ. Menjadi seorg kakak buknlah mudh, kerana kita adalah pemimpin. Dan di saat memimpin„, kritkan amt diperlukan. Terima kasih sayang kerana bersama dengan akk sem ni. Semoga ukhwah kita berkekalan ke akhirnya. Akk syg ili rifhan n nor syahadah @sya_mkb . #instariys #syahirahathirah #adikadikroommate #sayang #nakal

Text
Photo
Quote
Link
Chat
Audio
Video